"Jan Oblak"
"Jan Oblak"

Juventus krenuo po Điđijevog naslednika i prvo svratio do Madrida

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.09.17. | 10:22

Slovenac Oblak na nišanu torinskog giganta, ali bi mogao da se umeša i PSŽ

Jan OblakKako piše španski As, dnevnik koji je blizak Atletiko Maadridu, golman tima iz španske prestonice, Jan Oblak velika je želja ljudi iz Juventusa.

Italijani su krenuli u potragu za naslednikom legendarnog Điđija Bufona koji u januaru puni 40 godina, a usput mu se i 30. juna završava ugovor te je vreme da mu se nađe zamena. A ne može baš svako na gol Juventusa nakon takve veličine, pa je i direktor kluba Bepe Marota počeo da se raspituje za izvrsnog Slovenca.

Izabrane vesti

Oblak, kome je tek 24 godine ima ozbiljnu otkupnu klauzulu u ugovoru sa Atletikom tešku čak 100 miliona evra. Italijani kao Italijani, nisu spremni da plate toliko, ali se nadaju da bi Oblaka mogli da privuku velikom platom, ali i prestižnom pozicijom u svetu fudbala. Naravno, momak iz Škofje Loke bi pre toga trebao ozbiljno da popriča sa čelnicima Jorgandžija, ili pak da samoinicijativno odbije bilo kakvo "budženje" sadašnjeg ugovora koji ističe 2021.

Biće to teška borba pošto se i u ovu priču uključio PSŽ koji sigurno ima tih 100 miliona. Šeici iz Grada svetlosti za sada samo gledaju, a da li će nešto da ponude - videćemo. Jedino što bi moglo da ih zauzda je  pretnja FIFA finasijskog fer-pleja.

(foto: Action Images)


tagovi

Atletiko MadridĐanluiđi BufonĐuzepe MarotaEvropaFrancuskaItalijaJan OblakJuventusLiga 1Liga šampionaPari Sen ŽermenPrimeraSerija ASlovenijaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara