Juventus se sprema za leto - Darmijan je zanimljiv, a Džan na vrhu liste želja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 20:59

Potvrdio je i Bepe Marota

Nije tajna, pre svega jer se praktično od početka zime šuška i govori o tome. Ali, kada prvi operativac Juventusa Bepe Marota potvrdi - e, onda je to vest.

Juventus nije bio aktivan tokom januarskog roka, ali to samo znači da se Stara dama sprema za leto, koje bi trebalo da donese novitete u srcu Torina. Ime prvog na listi želja je već poznato - Emre Džan.
"Emre je jedan od najpoželjnijih igrača ne samo zbog vrednosti već i zbog činjenice da bi mogao da bude slobodan u junu. Normalno je da takvog igrača želi više klubova. Mi imamo naš plan, svesni smo da će konkurencija biti jaka, ali budućnost zna samo igrač. Sve je u njegovoj glavi. Ako bude odlučio da dođe u Juventus bićemo presrećni. Ako ne - gledaćemo u druge prilike koje se ukažu", jasan je prvi operativac Juventusa. 

Izabrane vesti

Juventusova prva i najveća konkurencija je - Liverpul. Na Enfildu sedmicama unazad traže formulu kojom će privoleti nemačkog reprezentativca da žvrljne novi ugovor čime bi se otklonila opasnost da na leto ode kao slobodan igrač. Ali, kako su priče da je Džan već parafirao neku vrstu predugovora sa Juventusom sve glasnije, tako na Ostrvu opada uverenje da bi Nemac mogao da nastavi karijeru pod komandom Jirgena Klopa

Uporedo sa rešavanjem višegodišnjeg gorućeg pitanja, Juventus planira da ojača bočne pozicije u defanzivnom bedemu. Tu je prvi pik italijanski reprezentativac i praktično otpisani prvotimac Mančester junajteda - Mateo Darmijan.
"Mateo je fudbaler Mančestera i ima ugovor sa njima. Ali, nama je definitivno zanimljiv", potvrdio je Marota.

Darmijan bi mogao da bude Juventusov kec iz rukava kako bi se ojačala konkurencija na oba defanzivna boka, pa čak u nekim varijantama i u srcu odbrane. Žoze Murinjo je bio voljan da Darmijana pusti već u januaru, ali samo za 33.000.000 evra. Juventus nije bio spreman na tu investiciju, ali bi na leto morao da reaguje. Na desnom boku ostaće bez Štefana Lihtštajnera i Kvadva Asamoe koji odlaze kao slobodni igrači, dok bi klub mogao da bude suočen i sa prodajom Aleksa Sandra na levoj strani. To znači da bi levi bok ostao bez igrača u konkurenciji, dok bi na suprotnoj strani ostao samo Matea de Šiljo.

Dakle, više nego dovoljno razloga da Juventus krene u akciju. A Džan bi bio više nego adekvatna zamena za istrošenog Samija Kediru...

Foto: Action Images


tagovi

Bepe MarotaMateo DarmijanEmre Džan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara