Juventus sprema novi ugovor za Bentankura

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.12.18. | 15:54

Mladi Urugvajac iskoristio šansu i dobio poverenje Maksa Alegrija

Rodrigo Bentankur je za kratko vreme prešao put od običnog epizodiste do igrača u koga Maks Alegri ima najviše poverenja.

Snažni Urugvajac oduševio je igrama poslednjih nedelja i maksimalno iskoristio izostanke Emrea Džana, Federika Bernardeskija i Samija Kedire, zbog čega je bukvalno naterao čelnike Juventusa da ozbiljno krenu u razradu plana novog ugovora! Bentankur je još letos bio meta Dijega Simeonea i bilo je najavljeno da će već u januaru pokušati da iskoristi njegov loš status u prvom timu. U međuvremenu stvari su se drastično okrenule. 

Izabrane vesti

Minute koje je Bentankuru uzeo Emre Džan Urugvajac je sada nadoknadio i Maks Alegri insistira da njegov novi miljenik bude nagrađen pojačanjem ugovora, uprkos tome što mu postojeći ističe juna 2022. godine. Tako javlja torinski list Tutosport, inače poslovično upućen u dešavanja u klubu. Bentankur trenutno zarađuje samo milion evra i u Atletiku su verovali da bi mogli da ga privuku ne samo minutima, već i značajno većom platom. Sada Stara dama želi da taj pokušaj predupredi i jasno mu stavi do znanja koliko je važan za budućnost ekipe. Više nije ispomoć za standardne prvotimce, već će svi ostali morati ozbiljno da se zabrinu za minutažu. 

Još jedna stavka na kojoj će se intenzivno raditi jeste skidanje velike klauzule. Naime, Boka Juniors će imati 50 odsto od sledeće prodaje, što Juventus želi da obriše. To, naravno, znači da će Dama morati da iskešira određenu sumu novca. Samo je pitanje koliko će Boka tražiti za svojih 50 odsto. Jer ukoliko Bentankur nastavi da se razvija u pravom smeru, njegova vrednost biće ozbiljna.

Bentankur je u Juventus stigao za 10.000.000 evra pretprošlog leta. Ove sezone odigrao je 15 utakmica u svim takmičenjima. Ima dva pogotka i asistenciju.

Foto: Reuters


tagovi

Rodrigo BentankurZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara