Juventusu penal drama u Nju Džersiju, junak je Perin, a Benfika brine zbog Fereire

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 21:16

Fudbaler lisabonskog tima povredio se u sudaru sa saigračem

Drama u Nju Džersiju pripala je Juventusu. Torinska Stara dama savladala je Benfiku posle penala sa 5:3 u utakmici Internacionalanog kupa šampiona. Posle 90 minuta rezultat je bio 1:1, pa je pobednik odlučen sa bele tačke.

Fađoli, Džan, Beltram i Sandro iskoristili su penale kod Juventusa, a kod Benfike su to uradili Parks i Samaris. Matija Perin odbranio je udarce Žonasu i Feliksu.

Izabrane vesti

Na žalost, možda više od svega, utakmicu na Red Bul Areni obeležila je povreda Fakunda Fereire koji je iznet sa terena i morao je da ga zameni Kastiljo u 41. minutu. A Fereira se povredio tako što se sudario sa saigračem u pokušaju da izbije loptu sa peterca. 

U drugom poluvremenu Benfika je delovala svežije i kao da je više želela da pobedi. I dobru partiju u nastavku trofejni lisabonski klub krunisao je u 66. minutu, kada je španski defanzivac Aleks Grimaldo bio snalažljiv pred protivničkim golom.

Ali, Juventus je poznat po tome što se nikada ne predaje. A šest minuta pre kraja utakmice Stara dam stigla je do izjednačenja, nakon što je Luka Klemenca prevario dvojicu protivničkih igrača i sa 15 metara poslao loptu pod prečku.

Obojica trenera su kombinovala sa sastavima, s tim što je Masimilijano Alegri ipak napravio više izmena. I, naravno, na raspologanju još uvek nema prve zvezde prelaznog roka, Kristijana Ronalda.

BENFIKA – JUVENTUS 1:1 (0:0), penalima 2:4
/Grimaldo 66 - Klemenca 84/

Stadion: Red Bul Arena u Nju Džersiju
Sudija: Rivero (SAD)

BENFIKA (4-3-3): Vlahodimos – Almeida (od 67. Ebuehi), Konti, Žardel (od 46. Dijas), Grimaldo – Pici, Fejsa (od 67. Parks), Fernandes (od 46. Semedo) – Salvio (od 67. Silva), Fereira (od 41. Kastiljo), Ćervi (od 67. Feliks).

JUVENTUS (4-3-3): Ščensni (od 46. Perin) – Kanselo (od 46. De Šiljo), Kaldara (od 62. Barzalji, Kjelini (od 46. Rugani), Beruato (od 46. Sandro) – Kedira, Pjanić (od 46. Džan), Markizio (od 62. L. Fernandes) – Bernardeski (od 72. Klemenca), Pereira, Favili (od 62. Beltrame).

Foto: Action images


tagovi

Fakundo FereiraAleks GrimaldoMasimilijano AlegriInternacionalni kup šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara