Kad Finci polude - Helsinki od 0:2 do pobede za sedam minuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.05.18. | 18:48

Gostujuća Honka nije izdržala sa dva igrača manje

Helsinki je definitivno opet uhvatio pobednički ritam posle poraza u finalu kupa Finske. Najtrofejniji klub ove zemlje kod kuće je u uzbudljivom meču savladao gostujućeg gradskog rivala Honku sa 3:2 u 11. kolu.

Honka je ostala bez bodova iako je do 73. minuta imala prednost od 2:0. I to sa igračem manje. Ali, onda su stvari krenule po zlu za goste.

Izabrane vesti

Ipak, idemo redom. Honka je povela u 11. minutu golom Mukumbe Kanđija, ali je samo šest minuta kasnije Tim Mari zaradio direktan crveni i gosti su ostali sa desetoricom.

Uprkos silnim napadima Helsinkija u nastavku utakmice, Honka je uspela da postigne i drugi gol. Igrao se 71. minut, kada je Jatuli Levuo iskoristio dobro dodavanje Lukasa Kaufmana.

Taj drugi primljeni pogodak definitivno je naterao domaće da zapnu jače nego ikad. I dva minuta od kapitulacije postigli su i prvi gol, a strelac je bio Klaus de Melo.

Helsinkiju je posao bio dodatno olakšan od 74. minuta jer je drugi žuti karton zaradio Robert Ivanov. U 78. minutu Helsinki je stigao do izjednačenja, a gol je dao Danijel O’Šonesi.

A onda samo dva minuta kasnije sve se okrenulo u korist domaće ekipe. Ovaj put O’Šonesi je asistirao Moštagu Jagubiju koji je doneo veliku radost domaćim navijačima.

FINSKA 1 - 11. KOLO

Subota
Helsinki - Honka 3:2 (0:1)
Ilves - TPS 2:0 (0:0)
Inter Turku - RoPS 3:3 (1:2)
KuPS - Kemi Kings 2:3 (0:2)
Lahti - VPS 1:1 (0:0)
SJK - Mariehamn 1:1 (1:0)

Foto: Action images


tagovi

HJK HelsinkiHonka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara