"Evertonov projektil presudio"
"Evertonov projektil presudio"

Kahrimanove šuplje ruke ukrale slavu Sikimiću: Evertonov projektil za 1:1 u 95. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.04.16. | 20:05

Partizan se u poslednjim sekundama spasio poraza u Ljutice Bogdana

Evertonov projektil presudioBez tenzije, bez previše dobrog fudbala, ali ne i bez uspomena. Projektil Evertona sa 35 metara i veoma loša reakcija Damira Kahrimana obeležile su 151. okršaj Crvene zvezde i Partizana i sprečili Predraga Sikimića da od igrača koji je prihvatio ulogu marginalca izraste u apsolutnog heroja severne tribine. Na kraju 1:1 pošto je po isteku 94. minuta igre lopta posle Evertonovog šuta iz očaja prošla kroz ruke Zvezdinog golmana.

Samo desetak minuta ranije izgledalo je da je Sikimić rešio 151. večiti derbi. Napadač crveno-belih odlično se snašao na loptu koju mu je pored večeras veoma nesigurnog Sedrika Gogue spustio možda najbolji akter utakmice Damijen Le Talek i volejom je zakucao iza leđa nemoćnog Bojana Šaranova.

Izabrane vesti

Činilo se tada da će Zvezdu posle današnjeg dana samo bod deliti od šampionske titule, ovako će se trka produžiti, iako je njen konačan ishod odavno poznat. I možda baš zbog te ogromne bodovne razlika u korist Crvene zvezde vrlo malo je nedostajalo da sve priče o 151. večitom derbiju iščeznu odmah sa poslednjim zviždukom sasvim solidnog sudije Aleksandra Vasića.Sikićeva radost

Zvezda je odlično krenula i u prvih 20-ak minuta gol je visio u vazduhu, ali tu početnu konfuziju u igri crno-belih, koji su se mučili i sa iznošenjem lopte na protivničku polovinu terena, domaći tim nije znao da materijaluzuje, iako je bilo i te kako prostora za to. Neodlučnost celog tima u završnici, pa i sebičnost Uga Vijeire, dale su crno-belima vremena da prodišu.

Koliko je loš Partizan bio u tim uvodnim minutima toliko je Zvezda bila loša u drugom poluvremenu sve do poslednjih deset minuta. Jedva nekoliko sastavljenih pasova zbog čega su možda i najbolji utisak na terenu ostavili Damijen Le Talek i Mičel Donald, zaduženi pre svega da rivala drže što dalje od Zvezdine propusne odbrane. Ta pasivnost dozvolila je Partizanu da krene nešto smelije napred, ali osim nekoliko pokušaja Nemanje Mihajlovića, te šuta Darka Brašanca posle lukavo izvedenog slobodnog udarca, crno-beli ničim nisu pokazali da su makar sebe ubedili da su podjednako kvalitetan  tim kao Zvezda.

U utakmici lišenoj rezultatskog imperativa mogli su da krenu svim silama napred i pokušaju da barem umrljaju šampionski pohod ljutog gradskog rivala. Umesto toga prvenstveno su brinuli u svom golu, mada se ni Zvezda nije istakla preteranom željom da još jednom potvrdi da je ta kolosalna prednost na tabeli apsolutno zaslužena. Umesto da se u najlepšu utakmicu srpskog fudbala uđe sa željom da se i nje izađe kao junak, možda i podsvesno skoro svi su - na obe strane - bežali od uloge tragičara.

Damir Kahriman nije uspeo.


CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:1 (0:0)
/Sikimić 85 - Everton 90+5/

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Aleksandar Vasić;

Crvena zvezda (4-1-4-1): Kahriman - Cvetković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Le Talek - Donald, Katai, Grujić (od 57’ Plavšić), Srnić (od 78’ Srnić) - Vijeira (od 53’ Sikimić);

Partizan (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Everton, Brašanac, Kosović - Mihajlović, Stevanović (od 83’ Vlahović), Ilić (od 73’ Božinov).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPredrag SikimićFK PartizanEvertonDamir KahrimanFK Crvena zvezda151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara