Kakav posao Borusije: U sat vremena obavljena rekordna kupovina i druga najveća prodaja

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.07.18. | 12:37

Plea IN - Vestergard OUT

Malo je potrajalo, ali se isplatilo! Borusija iz Menhengladbaha dobila je sjajno pojačanje - Alasan Plea (25) novi napadač Žrebaca! Momak koji poslednje dve sezone rešeta u dresu Nice pominjao se poslednjih nedelja kao moguća akvizija Atletiko Madrida, zatim Valensije, pa čak i Njukasla; delovalo je da Menš nema šta da traži u takvoj konkurenciji, ali Maks Eberl rešio je da dobrano zavuče ruku u kasu i pokaže ne malu finansijsku moć nekada jednog od najznačajnijih nemačkih klubova. 

Borusija je za Pleu iskeširala čitavih 25.000.000 evra, što je njeno daleko najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji. Matijas Ginter i Kristof Kramer sa 17, odnosno 15 miliona evra bili su do sada najveće kupovine Menša.  

Izabrane vesti

Ekipa koju sa klupe predvodi profesor Diter Heking prethodnih godina praktično i nije imala klasičnog, pravo špica. Zbog toga je često u navali silom prilika igrao Lars Štindl. Drmić je dobio šansu sa klupe, kao i Bobadilja. Sada bi situacija trebalo da bude drugačija. Sa Pleom kao najisturenijim napadačem, odnosnom podrškom Azara, Štindla i Rafaela, biće to zaista respektabilna navala. 

U istom danu kada je na Borusija park stiglo najskuplje pojačanje, sa istog je "otpremljen" visoki Danac iz zadnje linije Janik Vestergard. Pregovori sa Sautemptonom dugo su trajali, a onda ni medicinski pregled nije prošao baš glatko, ali dogovor je postignut i Sveci su pre oko pola sata predstavili Vestergarda za kog su izdvojili 20.000.000 evra. To je druga najveća prodaja Borusije, posle Granita Džake koji je prešao u Arsenal za 45.000.000.

Inače, Menhengladbah i niželigaš Libek danas po podne odmeravaju snage u prijateljskom duelu (18.00). Menš je izraziti favorit, a kvotu možete da pojačate kombinacijom dvojke i golova. 

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Alasan PleaJanik Vestergard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara