""
""

Kako će Juve potrošiti 130.000.000 evra od Lige šampiona? Šopingom u Bajernu i Barseloni...

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 10:05

Skraćen spisak želja

Juventus je zahvaljujući plasmanu u finale Lige šampiona, inkasirao blizu 130.000.000 evra zahvaljujući premijama UEFA, TV pravima, prodatim ulaznicama, bonusima od sponzora...

Izabrane vesti

I na taj način obezbedio „čistu lovu“ za letnji prelazni rok. Šta god da bude u finalu protiv Reala, planovi klubpskih čelnika je da Juve bude još naredne sezone. kako se u klubu iz Torina poslednjih godina sve radi sistemski, tako su već sada označene mete u let njem prelaznom roku koje bi učinile Juventus još jačim u narednim godinama. Novac neće biti probelm...

Matija De Šiljo iz Milana bi trebalo da bude prvo pojačanje, a visina transfera bi trebalo da iznosi oko 10.000.000 evra. Međutim, De Šiljo će biti samo uvertira za zvučnija imena. Andre Gomeš iz Barselone  i Daglas Kosta iz Bajerna su igrači koji bi mogli da budu Juventusove velike kupovine sledećeg četa.

Juve je želeo portugalskog vezistu još letos, a nije mogao finansijski da parira Realu i Barsi koji su se otimali za Gomeša. Na kraju je pobedila Barsa... I prevarila se. Gomeš nije ostavio dobar utisak u prvoj sezoni i nalazi se pod rafalom kritika. Mnogi u Kataloniji veruju da će odlaskom Luisa Enrikea koji je bio glavni zagovornik Gomešovog transfera, isteći vreme i portugalskom vezisti... Ali Juventus uopšte nije obehrabren slabom sezonom Gomeša na Kamp Nou. Za Marotu je to i dalje onaj igrač kojeg je želeo iz Valensije i veruje da bi Portugalac kod Alegrija oživeo karijeru. Barsa će svakako biti voljna da pregovara.

Druga velika želja je Daglas Kosta koji nije srećan u Bajernu minutažom i ulogom kod Anćelotija i već je najavio da razmišlja o promeni sredine. Naravno, i on bi koštao prilično, ali Juventus nema problem da plati igrača kojeg želi.

Pominju se i imena Aleksisa Sančeza, Hamesa Rodrigeza i Keite Baldea. Za ovu prvu dvojicu će Juve imati konkurenciju u vidu bogatih premijerligaša i ne zavisi sve od njegove ponude jer će igrači dobiti mnogo jače ugovore na Ostrvu. Nisu baš tako realne opcije kao Kosta ili Gomeš. S druge strane, Keita je bliži Milanu.

Na kraju, Juve cilja i dovođenje golmana koji bi u perspektivi zamenio Bufona. Jasno im je da su izvisili za Donarumu uprkos pomoći Mina Rajole jer igrač ne želi kod njih. Sada je meta mladi Aleks Meret koji brani za Spal na pozajmici iz Udinezea.

Podsetimo, Juve je u prethodnih šest meseci već završio transfere Kaldare iz Atalante, Orsolinija iz Askolija i Bentankura iz Boke Juniors koji bi trebalo da predstavljaju budućnost kluba. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Andre GomešDaglas KostaEvropaItalijaJuventusMatija de ŠiljoSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara