"Lazić između Veljkovića i Grujića"
"Lazić između Veljkovića i Grujića"

Kako Darko Lazić izrasta u vrhunskog štopera: Rusijo, majko! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.09.16. | 13:19

Kad znaš da jedna tvoja greška može da izbaci klub iz lige, svaki potez moraš da analiziraš i da ga svaki dan popravljaš, kaže za MOZZART Sport strelac gola u pobedi mlade reprezentacije Srbije nad Irskom

Lazić između Veljkovića i Grujića

Mirnoća, pravovremene reakcije, dobra anticipacija, ugrožavanje gola rivala prilikom prekida... Tako otprilike glasi opis štopera kakvog svaki trener želi u ekipi, a sve ove karakteristike mogu da se prišiju uz ime Darka Lazića.

Izabrane vesti

Još dve! Uroš Silni i Darko Odlični nas vode ka baražu!

Oni koji ga nisu gledali u prethodnih godinu dana bili su iznenađeni napretkom 22-godišnjeg štopera koji se odlično video u pobedi mlade reprezentacije Srbije nad Republikom Irskom (3:2) u Novom Sadu. Dobru partiju prvotimac Anžija začinio je pogotkom, i uz dvostrukog strelca Uroša Đurđevića bio protagonista trijumfa koji daje nadu da će se Orlići dokopati baraža za Evropsko prvenstvo.
„Najvažnije je da smo pobedili, iako nam ova dva primljena gola nisu baš bila potrebna. Sada mi je još više žao što nismo dobili i Italijane u Vičenci, a svakako smo mogli, što se na terenu i pokazalo“, kaže Darko Lazić za MOZZART Sport jutro posle trijumfa nad Ircima.

Kalkulacije: Kako možemo na EURO

Mladi defanzivac postigao je pogodak u maniru iskusnog špica.
„Centaršut Antonova bio je perfektan, a ja sam bio na pravom mestu, uspeo da zavaram Irce, ostanem sam i nije mi bilo teško da glavom samo spustim loptu u mrežu.“

Ova generacija Orlića, svima je jasno, zaslužuje da bude među 12 najboljih evropskih timova naredne godine u Poljskoj, a do tamo može da stigne samo pobedama.
„Mogli smo sve mnogo ranije da rešimo, ali nema sada kukanja. Narednog meseca moramo opet da pobedimo Irce, pa Slovence, i onda u baražu da se izborimo za ono što nam pripada. Idemo težim putem, ali ako uspemo, biće nam draže zbog toga. Stvarno imamo sjajnu ekipu, svi ovi momci iza sebe imaju iskustvo, trofeje u mlađim kategorijama, igraju za dobre klubove... Ne samo da treba da se plasiramo u Poljsku, već ćemo tamo biti među glavnim favoritima za najviši plasman“, puca Lazić od optimizma.

Lazić (iza) i Grujić na meču s Irskom

Večita je dilema da li igrači treba veoma mladi da odlaze u inostranstvo, u lige koje su mnogo jače od srpske. U Lazićevom slučaju, to je bio - pun pogodak, jer se u ruskoj Premijer ligi „iskalio“ u štopera na kojeg Srbija može da računa u narednih deset godina, s obzirom na to da je rođen 1994, a da igra standardno u tako jakom takmičenju.
„Ne bih ja da dajem sud da li je dobro otići mlad, ili ostati u Srbiji. Zavisi od slučaja do slučaja. U mom je ispalo dobro. Gledajte, vrlo je jednostavno za one koji hoće da rade i konstantno napreduju. Znate da je Anži opstanak izborio tek u baražu, a da smo dva kola pre kraja bili poslednji na tabeli. To govori da je od početka prvenstva svaka utakmica praktično bila odlučujuća, svaki minut ključan. A poznato je kakvih ekipa i igrača ima u Rusiji. I s njima se boriš svakog vikenda, kao da ti je poslednji.“

Iz svega toga čovek mora da izađe jači. Darko je izašao kao jedan od najboljih mladih štopera Premijer lige, i uopšte, jedan od najmlađih igrača na toj poziciji koji svaki meč igra 90 minuta.
„U Rusiji se ne igraju utakmice s mnogo pogodaka. Kad primiš gol, znaš da će ekipa morati mnogo da se pomuči da to ispravi. Dakle, svestan si da svaka greška može da ode odvede tvoj klub u drugu ligu. A to nije dobro, ni za klub, ni za saigrače, ni za tebe. I onda napraviš grešku. Pa je posle gledaš sto puta, razmišljaš zašto si to uradio, i uvek u glavi imaš da to ne smeš da ponoviš. I tako eliminišeš nedostatke u svojoj igri. Jedan po jedan. I bude ti puno srce kad neko drugi kaže da si napredovao, znaš da ništa nije bilo uzalud. Posle svega, mogu da kažem da bez tog pritiska koji sam opisao ne možeš ni da postaneš bolji igrač. Posebno na poziciji štopera, gde, ponavljam, jedna greška može da znači ispadanje iz lige.“

Ruski mediji proletos su se utrkivali ko će više da hvali Lazića. Bilo im je neverovatno da tako mlad igrač deluje tako mirno na terenu, u trenucima kada se rešava sudbina kluba, a njegov Anži je tek u baražu izborio opstanak - u dvomeču sa Volgarom nije primio gol. Sve to nije promaklo ni drugim klubovima, a prema sanzanjima MOZZART Sporta, mladi štoper će vrlo brzo krenuti zapadno od Rusije jer je spisak ekipa koje ga žele dugačak.
„Imam ugovor do 2019. godine u Anžiju. Lepo mi je tamo, porastao mi je rejting na osnovu prošlosezonskih igara i nemam ništa protiv ni da ostanem još“, zaključio je razgovor za MOZZART Sport fudbaler koji je leta 2015. godine otišao iz Crvene zvezde praktično bez obeštećenja.

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

SrbijaRusijareprezentativni fudbalPremijer ligamlada reprezentacija SrbijeEvropaDarko LazićAnži Mahačkala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara