""
""

Kako je Anderleht jedne noći na večeri u Beogradu ukrao Mitrovića konkurenciji

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.15. | 16:32

Bivši trener brisleskog kluba Jon van der Brom otkriva kako su u leto 2013. tekli pregovori i ko je najzaslužniji za transfer

Česte su situacije da pomoćnik nasledi smennjenog trenera u klubu. Ali retke su prilike da će smenjeni šef lepo govoriti o nasledniku koji mu je “zabio nož u leđa”. Sujeta tada nadavlada sva prijateljska osećanja. Kod nas u Srbiji ste ih se nagledali koliko hoćete…

Izabrane vesti

Međutim, iz Belgije nam dolazi poptuno suprotan primer. Anderlehtov bivši trener Jon van den Brom koji sada radi u AZ Alkmaru nema negativnih osećanja prema svom nasledniku Besniku Hasiju. Čak mu odaje piznanje za najbolji Andelrehtov potez u poslednje dve godine - dovođenje Aleksandra Mitrovića.

U razgovoru za jedan holandski dnevni list, Van den Brom se priseća leta 2013. kada je Mitrović doveden iz Partizana.
“Prvo moram da kažem da sam prezadovoljan Mitrovićevim napretkom i kako se razvija. Dete je postalo čovek. Sveža su mi sećanja kako je izgledalo njegovo dovođenje. Besnik i ja samo seli u avion za Beograd da bismo skautirali Mitrovića. On čak nije ni odigrao nešto posebno dobro, ekipa mu je bila slaba, ali smo obojica videli da ima potencijal za Anderleht. Ne samo da ima potencijal već da može da nosi naš tim na leđima. Takođe, bilo je očigledno da nismo jedini koji su došli po Mitrovića. Mnogi su želeli posle utakmice da se dokopaju Mitrovića i pričaju sa njim. Znao sam da nismo u dobro poziciji. Srećom, imao sam uz sebe Besnika koji priča njihov lokalni jezik. On je izdjestvovao da “Mitro” izađe na večeru sa nama. I upalilo je! Ja sam pričao na engleskom, a Besnik i on na njihovom jeziku. Tako je Hasijevo prisisutvo bilo od ključnog značaja. Mitroviću je bilo značajano što su pričali na istom jeziku i napravili smo ključni potez”, otkrio je Van den Brom.

Anderleht je tada razbio kasu i učinio Mitrovića najskupljim pojačanjem u istoriji belgijskog fudbala. Ali, vredelo je! Srpski napadač ih je u debitantskoj sezoni vodio do titule. Van den Brom nije dočekao da prosalvi titulu sa njim, pošto je usred sezone dobio otkaz, a zamenio ga je upravo Hasi. Albanac je trebalo da bude kratkoročno rešenje kao vršilac dužnosti, ali je iskoristio šansu koja mu se ukazala. I dalje je trener Anderlehta, a sa Mitrovićem ima poseban odnos i po rečima našeg napadača mnogo mu je značio.

(FOTO: Action images)


tagovi

Župiler Pro ligaJon van den BromEvropaBesnik HasiBelgijaAnderlehtAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara