Kako je Čolo Simeone „doveo“ Andriju Pavlovića u Kopenhagen

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.02.19. | 10:20

Jasna uloga oca u odabiru kluba argentinskog napadača

Nije kome je rečeno, nego kome suđeno je. U drevnu izreku mogli su da se uvere čelnici Kopenhagena pošto su učinili sve, ili skoro sve, da osiguraju potpis Đovanija Simeonea, ali su na kraju morali da se zadovolje – Andrijom Pavlovićem.

Bilo je proleće 2016, danski klub je uveliko pripremao teren za letnji prelazni rok, skauti su slali izveštaje sa svih strana planete, a u najuži izbor ušao je popularni Čolito, pošto su se svi stručnjaci koji su ga uživo gledali u dresu argentinskog Banfilda saglasili da je materijal za Evropu. Konkretno za Kopenhagen. Usledio je potiv tada samo talentovanom špicu, on je prihvatio uslove i čekala se samo formalizacija dogovora. A onda se desilo ono što je malo ko mogao da predvidi. Dijego Simeone je sa Atletiko Madridom izgubio finale Lige šampiona – drugo u dve godine – i toliko pobesneo da je svom sinu maltene zabranio da se preseli na sever Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Anegodotu je ispričao je Stakle Solbaken, šef stručnog štaba Kopenhagena, podsetivši kako je malo nedostajalo da njegov tim dobije Đovanija Simeonea.
Sve je bilo dogovoreno. Trebalo je sportski direktor Johan Lange i ja da letimo u Milan, a odatle da iznajmimo automobil i u Bergamu se sretnemo sa Đovanijem i njegovim zastupnikom kako bismo završili transfer. Čak smo i krenuli na aerodrom, kad je Langea pozvala sekretarica Dijega Simeona i saopštila da je čovek toliko utučen zbog poraza u finalu od Reala da je stavio veto na prelazak svog sina. Samo nam je rekla: „gospodin Simeone se predomislio“, seća se Stale Solbaken.

Nije poznato šta je tačno uticalo na promenu plana, tek Đovani Simeone tog leta stvarno jeste došao u Evropu, ali u Đenovu, odakle će već narednog, za tri puta više novca (15.000.000 evra) potpisati za Fjorentinu. A Kopenhagen? Tog leta doveo je iz Čukaričkog Andriju Pavlovića, platio ga oko 2.000.000 evra, srpski špic dao je 22 gola i upisao osam asistencija na 83 meča, igrao Ligu šampiona, ali je u avgustu prodat bečkom Rapidu za 1.300.000 evra.

FOTO: Reuters


tagovi

FjorentinaĐovani SimeoneDijego SimeoneKopenhagenAndrija PavlovićStale Solbaken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara