Kako je Realova svlačionica sprečila Murinjov povratak...

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 10:12

Zanimljivi detalji iz Madrida

Iker Kasiljas je veliki povratak Zinedina Zidana na Realovu klupu kratko prokomentarisao rečima “Povratak u budućnost”, a da se umesto legendarnog Zizua našao Žoze Murinjo, sigurno ne bi bio tako zadovoljan...

Ni Kasiljas, ni mnoge Realove legende ne mogu da zaborave šta je za sobom ostavio Murinjo kada je odlazio 2013. godine. Nisu zaboravili ni oni koji su tih dana delili svlačionicu madridskog velikana, jer su iz tog sastava u današnjem timu ostali Varan, Načo, Marselo, Kazemiro i Benzema, svesni da je klub ostao u haosu, s rasturenim međuljudskim odnosima. 

Izabrane vesti

Žoze Murinjo je poslednjih sedmica bio viđen kao prvi kandidat da nasledi Santijaga Solarija, a bivši Realov predsednik Ramon Kalderon čak je najavljivao još posle debakla od Ajaksa da će Posebni preuzeti dirigentsku palicu i da je sve dogovoreno. Florentino Perez je u dramatičnoj situaciji po klub, kada je i njegov ugled zaista uprljan zbog svojeglavosti i očiglednih grešaka u radu, morao da ispadne heroj pa je na užarenu klupu vratio heroja Zidana. Mada se Murinjovo ime skandiralo na tribinama stadiona Santjago Bernabeu po završetku utakmice sa Ajaksom, svima je jasno da je Zizu ipak čovek bez mrlje u dosijeu i neko čiji su povratak svi priželjkivali. 

Ramon Kalderon ipak tvrdi da do svega toga ne bi došlo da svlačionica nije reagovala i spustila rampu na Murinjovo obnavljanje zaveta sa Kraljevskim klubom. 
“Svlačionica je uradila sve da se Murinjo ne vrati“, poručio je Kalderon za Skaj sport, pa nastavio:
“Svi znaju kakav je Real ostavio Murinjo za sobom. S mnogo problema i lideri među igračima nisu želeli da se te stvari ponovo dešavaju. Iskreno mislim da bi Murinjov povratak bio korak unazad za Real, posebno zbog svih tih problema i kontroverzi oko njega“.

Nema dilemu Kalderon da je Murinjo dobar trener, ali zna koliko je Perezov krucijalni potez sa Zidanom dobar za klub.
“Murinjo je uzeo mnogo trofeja, ali često se dešavalo da su ga sabotirali lideri svlačionica u klubovima gde je radio. To je mnogo uticalo na konačni rasplet“, priča Kalderon i zaključuje:
“Zidana igrači obožavaju, a kada je uspeo za kratko vreme da iskoreni sve ideje Rafe Beniteza i Žozea Murinja, pokazao je da ima jaku ruku. On je idol navijača, osvojio je sve što se moglo osvojiti kao igrač, a doneo je klubu i tri uzastopne Lige šampiona“.

Foto: Reuters


tagovi

Žoze MurinjoRamon Kalderon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara