"Bolje sedi kući nego da džaba trošiš pare za put"
"Bolje sedi kući nego da džaba trošiš pare za put"

Kako nameštaju u Nigeriji? Na gostovanja se ne isplati ići (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.10.13. | 08:53

Kraj sezone i letimičan pogled na tabelu. Samo jedan je na strani ostvario više od dve pobede i on je ispao iz lige?! Nijedan tim na 19 gostovanja nije postigao više od 12 golova

Bolje sedi kući nego da džaba trošiš pare za putVeć smo pisali o najglupoljoj nameštaljci u istoriji fudbala. Baš u Nigeriji na dve utakmice palo je 146 golova, 133 u drugom poluvremenu. Međutim, ispostavilo se da sumnjive radnje u toj afričkoj zemlji nisu nimalo retke. Štaviše. Kao dobar dan su.

Naime, prošlog vikenda završeno je prvenstvo Nigerije, a već i letimičan pogled na tabelu govori da nešto tu nije sasvim kako treba.

Izabrane vesti

I ne, nije u pitanju forsiranje jednog kluba na uštrb ostalih. Ovde se svi forsiraju. Doduše, samo kad igraju kod kuće.

Tako dolazimo do situacije da je Kano Pilars krunisan u šampiona iako je na strani dobio samo dva meča. I nije to ništa neobično, s obzirom da je tri pobede na gostovanjima upisao samo Kvara junajted, a on je ispao iz lige?!

Takođe, nijedan od učesnika nigerijskog šampionata na 19 utakmica na strani nije postigao više od 12 golova što je zaista, zaista premalo.

Nigerijski mediji su uvereni – sve je to maslo korupcije, prljavih trikova i zastrašivanja i sudije i gostujućih igrača. Entuzijasti koji i dalje "seku vene" za domaćim prvenstvom imaju naivno opravdanje – bar je zanimljivo i neizvesno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalNamestaljkanameštanjeNigerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara