Kako su romantika, sentimenti i ljubav prema gradu sprečili Hamšikov transfer u Kinu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.06.18. | 09:14

O tome je govorio Fabio Kanavaro

Brujala je Italija poslednjih dana, a Napulj je s nevericom čitao vesti da se voljeni kapiten Marek Hamšik oprašta od kluba i da će karijeru nastaviti u redovima kineskog šampiona - Guangdžoua Evergrandea.

Pokušavali su navijači da spreče ovakav ishod, na sve načine tražili mogućnost da Hamšik ostane na San Paolu i posle leta, a uprkos tome što je na trenutak izgledalo da se neće dobro završiti - izgleda da su pristalice Napolija uspele!

Izabrane vesti

Tako je bar nagovestio trener kineskog giganta Fabio Kanavaro, koji je priznao da ne želi da dobije negativnu reputaciju u domovini zbog toga što bi se mešao u istoriju jednog kluba, posebno ne onog iz svog rodnog grada.
„Ljudi, mi govorimo o igraču svetske klase, tako da je normalno da ga klubovi traže. Razgovarao sam s Hamšikovim agentom Jurajem Venglosom, ali shvatili smo da kod Mareka radi taj sentimentalno-romantični aspekt, o čemu sam do detalja razgovarao s mojim bratom Paolom“, poručio je Kanavaro za rimski Korijere delo Sport.

Zbog toga je, kako sam priznaje,
„Marek je Napolijev kapiten i ja ne želim da bude taj koji će ga uzeti klubu. Tako nešto se već događalo u prošlosti, mi ne želimo da uzimamo igrače Napoliju jer nećemo da budemo sila koja uznemirava druge. To je klub iz moje zemlje, mog grada“, priznaje Kanavaro.

Podsetimo, poslednjih dana se šuškalo o tome da je Guangdžou prvo spremio ponudu od 16.000.000 evra za Hamšika, ali da je prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis izboksovao gotovo duplo više novca - 30.000.000 evra. Hamšiku se spremao prebogati ugovor. Ali...

Guangdžou je u međuvremenu, verovatno posle svega što je Kanavaro već opisao, odustao od Hamšikove kupovine i doveden je nešto ofanzivniji Taliska na pozajmicu. Guangdžou je tako popunio maksimalnu kvotu inostranih igrača u timu (četiri), pošto su u rotaciji i Taliskini sunarodnici Alan Karvaljo, Rikardo Gulart i Srbin Nemanja Gudelj.

Foto: Action Images


tagovi

Guangdžou EvergrandeMarek HamšikFabio KanavaroLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara