"Branislav Mitrović"
"Branislav Mitrović"

Kako vaterpolisti mogu do četvrtfinala? Samo ako pobede Australiju i Japan

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.16. | 11:03

Branislav Mitrović i Slobodan Nikić o "golovima koji ne smeju da se prime" i onome što mora da se uradi

Branislav MitrovićDa čovek ne poveruje. Pre samo dva meseca strpali smo im 14 komada u laganoj pobedi u okviru Svetske lige, minule godine 13 u istom takmičenju, prethodne 12, 2012. 16. No, kad se očekivao nastavak trijumfalnog niza nad Brazilcima naši vaterpolisti su potpuno zakazali.

I u napadu i u odbrani. Posledično tome pretrpeli su prvi poraz u Grupi A olimpijskog turnira (5:6). Toliko dramatičan da nas posle uvodna dva remija samo pobede nad Australijom (subota, 03.10) i Japanom (ponedeljak, 00.30) „čupaju“ i vode u četvrtfinale.
Okrećemo se Australiji, da probamo da je pobedimo, a onda i Japan. I pre turnira smo govorili da će biti izuzetno teško. To se i pokazuje, ne samo u našoj grupi, već i u drugoj”, ocenio je posle meča naš golman Branislav Mitrović, verovatno misleći i na činjenicu da su Hrvati poklekli protiv Španaca (4:9).

Izabrane vesti

Dejan Savić: U stanju smo šoka

Naši problemi su, ipak, veći. Posle početnog vođstva od 2:0 dozvoili smo domaćinu da se razmahne i slavi.
Dobro smo počeli, onakav kakav smo i želeli. Posle toga smo stali, pa se vratili. Kada je bilo potrebno, nismo imali snage da pobedimo”, dodao je Mitrović.

Slobodan NikićCentar Slobodan Nikić upozorava da je jedan od problema činjenica da nismo uspeli da prelomimo utakmicu u trenutku kad smo izborili izjednačenje (5:5) i imali šansu za vođstvo.
Kada smo stigli rezultat, primili smo gol koji nikada ne smemo da primimo. Šta da se radi, idemo dalje da probamo da pobedimo u preostale dve utakmice i da se plasiramo u četvrtfinale”, rekao je Nikić.

Poredak na tabeli Grupe A posle tri kola: Brazil 6, Grčka 4, Australija 3, Mađarska 3, Srbija 2, Japan 0 bodova.

Dalje idu prve četiri reprezentacije.

(FOTO: Action images)


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijevaterpoloSlobodan Nikićrio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Branislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara