Kakva drama u Sloveniji - Olimpija sa penala do titule, u Mariboru će biti besni na Skominu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 16:57

Zmajčeki u Domžalama izvukli bod vredan titule

Olimpija iz Ljubljane novi je šampion Slovenije, a način na koji je došla do nje u poslednjem kolu svakako će izazvati bes u redovima glavnog konkurenta Maribora. Zmajčekima je uoči gostovanja u Domžalama bio dovoljan bod za titulu i na kraju su odigrali 1:1, dok je Maribor na svom terenu pobedio Goricu sa 2:0. Oba tima su šampionat završila sa po 80 bodova, ali Olimpija je bolja u međusobnim duelima. 

A mirisalo je da će se desiti čudo, pošto su Domžale povele u 67. minutu pogotokom Lovra Bizjaka. I taj rezultat je garantovao Mariboru novu titulu.

Izabrane vesti

Krenuli su Ljubljančani posle ovoga na sve ili ništa. A u 81. minutu Damir Skomina je praktično rešio pitanje šampiona. Duel Tilena Klemenčiča i Stefana Savića na ivici kaznenog prostora je posle malo oklevanja označio kao penal.

Jasno je da je Klemenčič odgurnuo fudbalera Olimpije, ali ovom je već bežala lopta u gol aut, a pritom bi u nekoj drugoj, kvalitetnoj ligi, ovaj duel mogao da bude okarakterisan i kao malo čvršće remplovanje. Skomina je ipak mislio drugačije.

Loptu je na belu tačku stavio Rok Kronaveter koji je loptu poslao u levi, a golmana Domžala u desni ugao - za veliko slavlje ogromnog broja navijača Olimpije na stadionu, ali i oko njega.

U finišu je Skomina morao da prekine utakmicu na desetak minuta. Prvo je isključio jednog člana stručnog štaba Olimpije, zatim i trenera gostiju Igora Bišćana. Pritom je i policija bila u pripavnosti, jer su se navijači gostiju spremili da uđu na teren kako bi proslavili trofej.

Meč je nastavljen, Olimpija je, manje-više, rutinski sačuvala rezultat i domogla se pehara, odnosno plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona ovog leta.

SLOVENIJA 1 - 36. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja
Ankaran - Aluminij 2:1 (2:0)
Domžale - Olimpija 1:1 (0:0) 
Krško - Celje 0:1 (0:1)
Maribor - Gorica 2:0 (2:0)
Rudar Velenje - Triglav 0:1 (0:0)

Foto: Printscreen


tagovi

MariborFK Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara