""
""

Kakve su Robinjove opcije? Robija? Izručenje? Čuva ga brazilski Ustav!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.11.17. | 17:58

Stručnjak za međunarodno pravo iz Brazila govorio o ovom slučaju

Robinjo je osuđen u Italiji na devet godina zatvora zbog silovanja. Odmah su brazilski mediji pozvali stručnjaka za međunarodno pravo iz Brazila govorio o ovom slučaju. Evo šta kaže advokat Dorival Gimaraeš za Globoesporte.com.

Šta dalje? Kakva su Robinjova prava i opcije?

Izabrane vesti

Objašnjenje je sledeće...
"U ovom momentu, njega ne mogu da uhapse iz nekoliko razloga. Prvo, to nije konačna odluka i postoji žalba u procesu koja je podneta. Odluka može biti preinačena. Drugo - presuda doneta u Italiji nema automatsku vrednost u Brazilu. U ovom momentu u praksi on može da živi normalno bez restrikcija slobode", rekao je Gimaraeš.

Ali, šta ako ovo bude konačna odluka. Da li može Robinjo da bude uhapšen u Brazilu i izručen Italiji što će Italija zahtevati?
"Mogao bi da bude izručen iz neke druge zemlje, ali ne iz Brazila. Brazilski Ustav ne dopušta izručenje rođenih Brazilaca iz Brazila u neku drugu zemlju", rekao je advokat i u prevedenom rekao da Robinjo može da živi u Brazilu do kraja života i da neće morati da leži kaznu u Italiji, ali ne sme da napušta svoju domovinu ni centimetar van granica.

I optuženi i tužilac imaju pravo da se žalbe, a na kraju bi Kasacioni sud mogao da donese konačnu odluku.

Milanski Sud je po odluci naručio i da žrtva silovanja dobije novčanu naknadu od 60.000 evra.

Robinjo je podneo žalbu na odluku. Deluje da je siguran dok je u Brazilu.


tagovi

BrazilEvropameđunarodni fudbalRobinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara