Kakvi brojevi, to je čista estetika! Leo Mesi ide po novu krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 22:48

Barselona u polufinalu Lige šampiona posle 3:0 na Nou Kampu

Nekad je dovoljno napisati samo dve reči. Lionel Mesi. Sve ostalo se piše samo. Blistavi um Argentinca lansirao je Barselonu tamo gde nije bila četiri godine, pravo u polufinale Lige šampiona. Ispadali su Katalonci prethodne tri sezone od Atletika, Juventusa i Rome, ali kad imaju „desetku“ u najboljem mogućem izdanju mogu sa svima, pa i protiv ove sezone na trenutke magičnog, a večeras ipak nedoraslog Mančester junajteda.

Levicom u malu mrežu, desnicom ispod ruke Davida de Hee i uz pomoć španskog golmana, za tili čas, u razmaku od samo četiri minuta, Leo je rešio pitanje plasmana na pretposlednji stepenik elitnog kupa (3:0, posle 1:0 na Old Trafordu) i pokazao da je tim Ernesta Valverdea verovatno najozbiljniji kandidat da 1. juna u Madridu podigne „ušati“ pehar. Jer, čak i pod uslovom da Liverpul u sredu prema očekivanjima izbaci Porto deluje da niko na kontinentu ne može da se nosi sa Mesijem kad se zaleti na odbranu rivala. 

Izabrane vesti

Na licu mesta uverio se u to i Ole Gunar Solskjer. Mada su navijači Crvenih đavola prizivali sreću nalik onoj iz 1999. kad im je Norvežanin doneo pehar Lige šampiona u nadoknadi vremena baš na Nou Kampu, sve je bilo u znaku Mesija. Toliko spretnog da je pod stare dane, iako je premašio zenit karijere počeo da puca sa daljine i to mu se i te kako isplaćuje. Dva hica skoro sa istog mesta – sa 18 do najviše 20 metara – pokazala su da u njemu kulja bes što od Berlina i 2015. čeka veliki trofej i da je ove sezone rešen da ga vrati pod svoje skute. Uostalom, ova dva pogotka su njegova prva u četvrtfinalima Lige šampiona posle šest godina koliko je prošlo otkako je u istoj fazi takmičenja potopio Pari Sen Žermen. Prošlo je otad 12 utakmica, statističari su izbrojali 50 nepreciznih šuteva 31-godišnjeg Argentinca, ali šta su brojevi naspram estetike? Ništa!

Zato – uživajte!

Tačku na trijumf Barselone i siguran put među četiri najbolja tima Evrope stavio je Filipe Kutinjo, u Mesijevom stilu, takođe sa distance, taman da i on podseti kakvim rasursima raspolaže aktuelni, verovatno i budući prvak Španije.

Mesi je doslovce uništio Brazilca Freda, te defanzivce Džounsa i Smolinga, imao je nakloniost Fortune prilikom drugog gola, ali bi bilo nepošteno konstatovati da se Mančester ama baš ništa nije pitao. Jer, Englezi su hrabro ušli u duel: već u 35 sekundi je Markus Rašford uzdrmao prečku, u drugom minutu Skot Mektomini izbio sam pred Ter Štegena i zbunio se, kao da nije očekivao tu veliku šansu. Problem Junajteda je što posle toga nije bio ni izbliza opasan, sve dok u završnici trezervista Aleksis Sančez nije pripretio. Nedovoljno da ugrozi takvu alu kao što je Barselona.

BARSELONA - MANČESTER JUNAJTED 3:0 (2:0) - prvi meč 1:0
/Mesi 16, 20, Kutinjo 61/

Stadion: Nou Kamp
Kapacitet: 99.354
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Serđi Roberto (od 71. Semedo), Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets, Artur (od 75. Vidal) - Mesi, Suarez, Kutinjo (od 81. Dembele).
Mančester Junajted (4-3-3): De Hea - Lindelef, Džons, Smoling, Jang - Mektomini, Fred, Pogba - Lingard (od 80. Aleksis Sančez), Rašford (od 73. Lukaku), Marsijal (od 65. Dalo).

FOTO: Reuters


tagovi

Lionel MesiFelipe KutinjoLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara