""
""

KALČOMERKATO: Gazeta delo Sport insistira da Falkao može u Juventus

Vreme čitanja: 5min | pon. 18.08.14. | 12:27

Ugledni milanski sportski dnevnik tvrdi da bi Kolumbijac mogao da sleti u Torino i da zameni Fernanda Ljorentea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Poslednje dve nedelje prelaznog roka počele su bombastičnim najavama u italijanskog sportskoj štampi. Gazeta forsira priču o dolasku Falkaa u Juventus dok se rasplamsava licitacija za Benatiju, posle povrede Havi Martineza i poraza Mančester Junajteda na startu Premijer lige. O prelasku Stankovića pojavile su se kontradiktorne inforamcije, Gazeta i Tutosport pišu da će se danas biti sve odlučeno tokom sastanka Iglija Tarea sa Dušanom Milojevićem (Stankovićevim menadžerom), a Korijere delo Sport dovodi u pitanje održavanje sastanka i tvrdi da je Đentileti pretekao našeg fudbalera na listi pojačanja Lacija. Gazeta delo Sport precizira da je dolazak Babića u Sampdoriju investicija za budućnost.

JUVENTUS

Gazeta delo Sport seli Falkaa u Juventus, a Tutosport Lavecija. I jedan i drugi fudbaler su preskupi za Bjankonere i imaju godišnje plate koje, u ovom momentu, Stara dama ne može da im garantuje, pogotovo ne faraonskih dvanaest miliona evra, koliko zarađuje Kolumbijac u Kneževini. Gazeta piše da je Falkao spreman da sam sebi smanji platu kako bi obukao dres Juventusa, a da bi Ljorente mogao da bude prodat Valensiji, kao bi se delimično finansirao dolazak Tigra. Više manje, sličnu priču, lansira i Tutosport za Lavecija. Trener Juventusa Alegri, u zajedničkom intervjuu za dva pomenuta lista, je potvrdio da njegov klub traži jednog napadača i jednog defanzivca. Posle jučerašnjeg upozorenja Benfike da će prijaviti Juventus zbog kršenja pravila FIFA koje nalaže zabranu direktnog kontaktiranja fudbalera koji su pod ugovorom, klub iz Torina je digao ruke od Luizaa čiji sporazum sa šampionom Portugalije ističe 2016. godine. Osim već poznatih imena za odbranu Juventusa (Nastasić, Savić, Manolas) počelo je da se priča i Semihu Kaji iz Galatasaraja. Sve se stišalo za Vidala, utlimativni rok Juventusa za dostavljanje ponuda je prošao a italijasnka štampa navodi da je sada Gvarin ispred Vidala na listi eventualnih pojačanja za srednji red Junajteda.

INTER

Nerazuri rade predano na prodaji ili pozajmici svojih fudbalera sa transfer liste kako bi obezbedili keš za dovođenje još dva neophodna pojačanja za Macarijeve sastav. Nastavljaju se pregovori sa Zenitom oko prelaska Gvarina iako je Kolumbijac jasno stavio do znanja da bi radije prešao u Juventus ili Mančester Junajted. Alvarez je na nišanu Monaka, pregovori bi mogli da dobiju na ubrzanju posle očajnog starta u prvenstvu fudbalera Leonarda Žardima. U slučaju dobre prodaje Gvarina, stigao bi Firmino iz Hofenhajma ili čak Ćerći u redove Intera dok bi odlazak Alvareza otvorio vrata za Rabioa iz PSŽ-a. Sportski direktor Pjero Auzilio čeka da "parkira" Kampanjara (Sampdorija najverovatnije) i Silvestrea (Đenova i Palermo zainteresovani) da bi obnovio pregovore sa Portom o povratku Rolanda u “Apijano Đentile”. Ruben Bota će biti dat na pozajmicu, po mogućnosti u neki od timova iz  Serije A. Zainteresovani su Torino, Verona, Kjevo i Parma.

ROMA

Put u Englesku Valtera Sabatinija, kao i povreda Havija Martineza i poraz Mančester Junajteda od Svonsija, razbuktali su glasine o transferima igrača Rome. Glavni junak je Benatija. Za Marokanca su zainteresovani Junajted, Bajern (juče je tehnički direktor Mihael Reške zvanično zatražio informacije o Benatiji od Rome) i Čelsi, uprkos javnim izjavama Murinja da mu nisu potrebna nova pojačanja. Svi mediji se slažu da bi u sledećim satima, najdalje danima, mogle da stignu vesti o odlasku Benatije iz Rome. Za sada pristigle ponude se kreću oko trideset miliona evra, Roma traži bar pet miliona više. Roma je odsutala od Manolasa i sada se koncentriše na Bašu iz Lila i Kirikeša iz Totenhema kao zamene za Benatiju, a za pojačanje konkurencije na bekovskim pozicijama razmišlja se o Santonu. Destro je imao razgovor sa Sabatinijem tokom kojeg je izrazio svoju želju da ostane u Romi. Sabatini je primio k znanju nameru Destra, ali nije rečeno da će ga zadovoljiti. Naime, kruži priča da bi se Murinjo rado oslobodio Toresa i na njegovo mesto doveo mladog italijanskog centarfora. Aktuelno je i interesovanje Totenhema za Destra. Izgleda da je Sabatini za Destra, od svog prijatelja generalnog direktora Totenhema Baldinija, tražio Lamelu.

LACIO

Gazeta delo Sport i Tutosport pišu da bi danas Dušan Milojević, menadžer Vojislava Stankovića, trebalo da ima odlučujući sastanak sa sportskim direktorom Lacija Iglijom Tareom i da će posle tog susreta sve biti jasnije. Korijere delo Sport piše da u Formelu nisu dobili potvrdu za taj sastanak i da  je Đentileti štoper San Lorenca, svežeg osvajača Kupa Libertadores, pretekao Stankovića na listi pojačanja za odbranu. Obeštećenje za Đentiletija košta devetsto hiljada evra, trista hiljada više od Stankovićevog, ali on za razliku od srpskog fudbalera ima pasoš EU. Ipak, Korijere objašnjava da bi Stanković mogao da dođe u decembru, bez evra obeštećenja, po isteku ugovora s Partizanom. 

NAPOLI

Klub iz Napulja je sve utanačio s Džonatanom de Guzmanom, ostaje samo da se ispeglaju razlike između ponude Napolitanaca i zahteva Viljareala za obeštećenje. I dok je oko dolaska De Guzmana prisutan optimizam, oko transfera Fealinija sve se stišalo, verovatno će tako i ostati sve dok se ne vidi da li će Napoli prebroditi prepreku Atletiko Bilbao za ulazak u Ligu šampiona.

MILAN

Poslednje informacije koje su procurile iz Milanela govore o odustajanju Rosonera od namere dovođenja Ćerćija iz Torina i porasta interesovanja za Daglasa Kostu iz Šahtjora i Lavecija iz Pari Sen Žermena. U međuvremenu, Galijani je preko svojih emisara sondirao teren za eventualni dolazak Pandeva iz Napolija.

FIORENTINA

Trenere Ljubičastih Vinčenco Montela skinuo je sa tranfer liste talentovanog napadača Babakara. Za Montelu je Senegalac prva alternativa za ofanzivni tandem Rosi-Gomez. Ponude za Kvadrada nisu još uvek stigle, u iščekivanju šta će uraditi Barselona, braća Dela Vale su povećali ponudu Kolumbijcu za godišnju platu sa dva miliona na 2.300.000 evra. Na meti Fjorentine je Jasmin Kurtić, igrač Sasouola, ali pre nego što pokrenu akciju za njegovo dovođenje moraju da prodaju nekoliko igrača. Za Ronkalju je veoma zainteresovanja Đenova.

SAMPDORIJA

Gazeta delo Sport navodi da su Blučerkjati rezervisali Srđana Babića iz Vojvodine jer u njemu vide, u budućnosti, potencijalno odličnog defanzivca ali da još uvek nije spreman za Seriju A. Srpski tinejdžer ne bi došao u Đenovu  da bi odmah zaigrao za prvi tim već da bi se razvijao pod budnim okom Siniše Mihajlovića. Kandidati za zamenu Mustafija, spremni da se odmah uhvate u koštac sa rivalima u Seriji A, su Lisandro Lopez iz Benfike i Koates iz Liverpula. Kao moguće zamene se pominju Stendardo i Andreoli ako se Rolando vrati u Inter.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

EvropaFernando LjorenteFjorentinaInterItalijaJuventuskalčomerkatoLacioMehdi BenatijaMilanNapoliRadamel FalkaoRomaSampdorijaSerija Atransferi2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara