"detalj sa meča"
"detalj sa meča"

Kaluđerović u 90. minutu pokvario Vošino slavlje, Rad iz 0:2 do 2:2 na 102. rođendan Stare dame (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.16. | 15:00

Novosađani još bez pobede u 2016. godini

detalj sa mečaAntiklimaks u taboru Vojvodine! Nadali su se Novosađani da će, tačno 102 godine pošto su srednjoškolci Velike srpske pravoslavne gimnazije odlučili da, poput Mađara i Jevreja, i Srbi dobiju svoj fudbalski klub u gradu podno Petrovaradinske tvrđave,  rođendan proslaviti prvencom u kalendarskoj 2016, ali su se izabranici Nenada Lalatovića prerano zadovoljili vođstvom od 2:0 na Banjici i dozvolili Radu da se vrati u život i meč 25. kola Superlige okonča sa prihvatljivih 2:2.

Prihvatljivih za Rad, koji je veoma loše počeo meč, pa se činilo da će ga Lazar Rosić i Nikola Ašćerić gurnuti korak bliže ambisu i ispadanju u Prvu ligu Srbije. Ali ne i za Vošu, koja je držala konce igre u rukama, ali je valjda umislila da je sav posao završila već posle sat vremena igre.

Izabrane vesti

Kobna greška, kao da nije u pitanju klub sa tradicijom dužoj od veka, klub koji bi morao da zna da utakmica nije gotova dok sudija ne odsvira kraj. Rad je, pak, uvek bio tim koji se nije predavao dok nada postoji. Umesto da se predaju posle 0:2, krenuli su svim silama u napad, polako pritiskali goste iz Novog Sada, koji su glavama verovatno već bili na proslavi 102. godišnjice od sastanaka u štrikerskoj radionici čika Save Šljakova na početku Temerinske ulice gde je Voša i osnovana.

Tada je Jovan Ljubojević u želji da impresionira devojku kao kapiten poveo ekipu u Kovilj da odigra utakmicu protiv Šajkaša, danas su se u Crnotravskoj igrači Voše poneli skoro pa jednako neozbiljno, a to nekad je, ipak, bila igra, a ovo ovo danas profesionalni sport koji ne trpi greške. Prvo centaršut Miloša Stanojevića i odličan skok Milana Ćuluma i kapitena Nikole Maraša, obojica su zahvatili loptu, ali čini se da je ovaj drugi bio poslednji - Rad se vratio u igru. A onda i velika greška Radovana Pankova, katastrofalno ispucavanje lopte na istina vrlo teškom terenu, Nemanja Arsenijević je zadržao fokus, loptu prosledio do iskusnog Andrije Kaluđerovića, a on u 90. minutu utakmice rastužio Staru damu.

Četvrta utakmica u 2016. godini i još jedan remi.

"Utamica za infarkt! Kao u Ivanjici, opet smo poklonili gol protivniku. Sve smo imali u našim rukama do 70. minuta, ali onda smo pali. Svakako, lepa, slobodno mogu reći evropska utakmica, šteta što nije bilo više navijača, ali ostajem jako tužan jer nismo iskoristili skoro dobijenu utakmicu", komentarisao je posle meča trener Voše Nenad Lalatović, a ni kolega iz Rada Milan Milanović nije bio zadovoljan rezultato,
"Izgleda da kolega, a ni ja nismo zadovljni ishodom. Naše najbolje prvo poluvreme u sezoni krunisano je primljenim pogotkom, posle čega smo jurili da izjednačimo. Na kraju, uspeli smo da iskoristimo greške protivnika i osvojimo bod. Imamo još 12 kola do kraja u borbi za opstanak i verujem da ćemo sa ovim timom ostati u Superligi i naredne sezone i da će rezultati doći u narednim mečevima".


RAD - VOJVODINA 2:2 (0:1)
/Maraš 65, Kaluđerović 90 - Rosić 19, Ašćerić 53/

Stadion: Kralj Petar prvi;
Sudija: Dejan Dimitrijević;

Rad (4-2-3-1): Budaković - Jovanović (od 87’ Krstić), Maraš, Bates, Protić - Ćulum, Stanojević - Arsenijević, Denić (od 68’ Jovanović), Lutovac (od 61’ Mladenović) - Kaluđerović;
Vojvodina (4-2-3-1): Perić - Lakićević, Pankov, Rosić, Antić - Mićić, Sekulić - Babić (od 68’ Maksimović), Malbašić, Trujić - Ašćerić;

Superliga, 25. kolo:

Subota:

Voždovac - Mladost 4:1 (3:0)
/Marinković 17, 40, 52, Odita 18 - Bajić 73/

Crvena zvezda - Jagodina 3:1 (0:0)
/Ibanjez 60, Katai 71, Vijeira 90+2 - Jevtić 61/

Nedelja:

Rad - Vojvodina 2:2 (0:1)
/Maraš 65, Kaluđerović 90 - Rosić 19, Ašćerić 52/

14.00: Radnik - Metalac
14.00: Čukarički - Javor
14.00: OFK Beograd - Novi Pazar
14.00: Borac Čačak - Spartak
19.00: Radnički Niš - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaRadNikola MarašNikola AšćerićLazar RosićAndrija Kaluđerović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara