""
""

Kameni Bentegodi, nepodnošljiva letnja jara i dan kad je Piksi dostigao Maradonu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 09:43

Naravno, Jugoslavija - Španija u Italiji '90...

Na današnji dan reprezentacija Jugoslavije savladala je u Veroni selekciju Španije posle produžetaka rezultatom 2:1 (1:1, 0:0), u okviru osmine finala Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine.

Izabrane vesti

Utakmica je došla u momentu kada je veliko rivalstvo s kraja 70-ih i početka 80-ih već počelo da jenjava, ali Španci su svakako i dalje jako dobro pamtili onu flašu sa Marakane, a mi smo se i dalje sećali sudije Sorensena. Sve to pravilo je poseban štimung pred taj okršaj. Pa ona letnja jara... kameni Bentegodi je goreo na suncu.

Selektor Ivica Osim suprotstavio je Furiji ovaj tim: Tomislav Ivković, Dragoljub Brnović, Predrag Spasić, Faruk Hadžibegić, Davor Jozić, Refik Šabanadžović, Safet Sušić (od 55. Dejan Savićević), Srečko Katanec (od 78. Zoran Vulić), Darko Pančev, Dragan Stojković, Zlatko Vujović.

Tog nepodnošljivo vrelog dana u Veroni Dragan Stojković Piksi postao je as svetskog kalibra i stao uz rame sa Dijegom Maradonom. Njegov prvi gol u 74. minutu majstorija je iz kategorije unikatnih, onih što se prepričavaju kada prođu silne godine, pa i decenije. Tim pogotkom Jugoslavija je povela sa 1:0. Izjednačenje nas je stiglo u osam minuta pre kraja - visoki Hulio Salinas pogodio je mrežu Plavih.

Piksi će još jednom do kraja ovog susreta predstaviti svetu svoju magiju. Igrao se 93. minutu. Pogodio je iz slobodnog udarca sa 25 metara dok je živit zid stajao na nepropisnih sedam udaljen od lopte.

Neponovljivi Piksi. Nikada više u karijeri nije odigrao takvu utakmicu...


tagovi

Srbijareprezentativni fudbaldogodilo se na današnji dan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara