""
""

Kao da je bio trudan: Posle devet meseci Vermalen blizu debija za Barselonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.03.15. | 15:53

Belgijski defanzivac počeo da trenira sa ostatkom tima i mogao bi konačno da zaigra za prvi tim

Mukama Tomasa Vermalena je izgleda došao kraj. Svetlo na kraju tunelu je na dohvat ruke. Devet meseci po dolasku u Barselonu, belgijski defanzivac je počeo da trenira sa prvim timom i čak bi mogao da debituje za Katalonce do kraja sezone.

Izabrane vesti

Pakao za Vermalena je počeo 22. juna prošle godine uoči meča Belgije i Rusije na Mundijalu, kada je počeo da oseća bolove u butnom mišiću desne noge. Ipak, uodlučio je da igra u tom meču pod bolovima i posle sat i po vremena je morao da bude zamenjen jer se situacija pogoršala.

Početkom avgusta je Vermalen prešao iz Arsenal u Barselonu za 10.000.000 evra. Lekarski pregledi su trajali duže nego obično, ali je uspeo da dobije zeleno svetlo Barsinog medicinskog tima. Tada je rečeno da je došao sa lakšom povredom i da će za desetak dana biti spreman. Tih desetak dana je postalo devet meseci!

Krajem septembra Vermalen je dobio dozvolu da trenira sa ekipom i odigrao je prijateljski meč protiv selekcije Indonezije na poziciji levog beka u kojem je čak uspeo i gol da postigne. Ali, posle toga je otkriveno da povreda nije zalečena i da se samo pogoršala. U decembru je operisan u Finskoj da bi početkom marta počeo sa laganim treninzima.

Danas je priključen ostatku tima i počeo je da trenira sa igračima koji nisu na reprezentativnom obavezama. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Tomas VermalenŠpanijaPrimeraEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara