""
""

KAO NA FILMU: Golman odbranio penal, počeo da slavi, lopta se zarotirala i... izgubi šampionat! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.05.13. | 13:11

Srednjoškolca Jakoba Partona verovatno će do kraja karijere pratiti ovaj košmarni momenat

Ovako nešto se ne viđa često. Ma čak ni na filmovima holivudske produkcije. Duel srednjoškolskih ekipa Irma i Leksingtona u derbiju koji je odlučivao šampiona države Južna Karolina ostaće verovatno upamćen kao jedan od najbizarnijih u istoriji fudbala SAD. 

Naime, posle 110 minuta igre sa produžecima (u SAD se u srednjoškolskom uzrastu igra deset minuta kraće) bez golova, utakmica je otišla u penal seriju. Posle devet izvođenja rezultat je bio 3:3, a na Matisonu Gosetu je bila odgovornost da izvede odlučujući penal i donese titulu svom timu. 

Izabrane vesti

Goset se namestio, izveo penal, koji je pritom golman Leksingtona, Jakob Parton odbranio, mladić je počeo da se raduje, ali prerano. Lopta je prilikom kontakta sa golmanom počela da se rotira u pravcu ka golu, a dok se Parton radovao, ona je ušla u gol, što je donelo ogromnu radost igračima Irma. Iako su igrači i trener Leksingtona protestvovali kod sudije, tvrdeći da gol ne bi smeo da bude priznat, sudija nije tako mislio, a mladi Parton je kao pokošen pao na travu i počeo da plače iz sveg glasa. 

I dok su igrači Leksingtona tugovali, fudbaleri Irme su napravili ogromno slavlje na centru igrališta, proslavljajući titulu.


tagovi

fudbalgolmaniIrmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara