""
""

Kao nekad Amokači, Jekini, Amunike, Babangida… Nigerija dočekala tandem Ihenačo - Ivobi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.16. | 16:52

Mlade zvezde premijerligaških giganata donele pobedu Super Orlovima na startu kvalifikacija

Bez Odiona Igaloa koji se nije odazvao selektoru, bez njegovog klupskog saigrača Ajzaka saksesa koji je povređen, bez povređenog Viktora Mozesa, ali sa tandemom fudbalskih bisera pred kojima je velika budućnost, Nigerija je pobedom zakoračila u kvalifikacije za Mondijal u Rusiji.

Izabrane vesti

Super Orlovi su u prvom kolu kvalifikacija savladali Zambiju u gostima sa 2:1 golovima Kelečija Ihenača i Aleksa Ivobija čime su na savršen način počeli takmičenje u grupi smrti u kojoj su još Alžir i Kamerun.

Zambija je tradicionalno veliki rival za Nigeriju. Još od finala 1994. godine kada je Nigerija osvojila KAN pobedom u finalu nad ostacima one zlatne generacije zambisjkog fdubala koju je godinu dana ranije unakazila avionska nesreća kada je poginuo ceo tim. Potom je Nigerija 2010. eliminisala Zambiju u četvrtfinalu kontinentalnog takmičenja, a preko Zambije 2013. je osvojila još jednu afričku krunu. Na kraju je rivalitet pojačala i FIFA kada je pred Kup Konfederacija 2013. godine izabrala da Afriku predstavlja Nigerija, a ne Zambija iako su obe selekcije u roku od dve godine osvojile po titulu na KAN.

Zato je Nigerija danas imala vatren doček u Lusaki. Autsajder na papiru u grupi sa tri velikana afričkog fudbala, Zambija se nadala da će iznenađenjem otvoriti kavlifikacije i zakomplikovati stvari u grupi. Ipak, Nigerijci su uspeli da ohlade vruću atmosferu u Zambiji.

Eksplodirao je tandem budućnosti: Keleči Ihenačo - Aleks Ivobi. Mlade zvezde Mančester Sitija i Arsenala su postigle po jedan gol i donele pobedu Super orlovima. Nije ni čudo što ih u domovini porede sa slavnim zemljacima poput Amokačija, Amunikea, pokojnog Jekinija, Babangide

Ivobi je volej udarcem u 32. minutu doneo prednost Super Orlovima koji su nastavili da na muke stavljaju odrbanu Zambije. Ipak, potez utakmice je bila akcija i završnica Ihenača deset minuta kasnije za 2:0. Nigerijci su odigrali “na prvu” kao Barselona, a mladi napadač Mančester Sitija je predribao golmana i našalio se sa odrbanom domaćina.

Na kraju su domaći uspeli da samnje na 1:2 preko Mbesume u 71. minutu, ali to je bilo sve… Nigerija je napravila veliki korak na poečtku kvalifikacija u grupi čiji se derbi igra večeras kada u Alžiru gostuje Kamerun.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zambijareprezentativni fudbalreprezentacija NigerijeKeleči IhenačoAleks Ivobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara