"Nenad Milijaš pogađa sa penala"
"Nenad Milijaš pogađa sa penala"

KAPITENSKI: Milijaš spakovao tri komada Spartaku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.13. | 19:51

Zvezda slavila sa 4:1 i ponovo prišla na četiri boda zaostatka za Partizanom

 

Nenad Milijaš pogađa sa penalaLider kakav je nedostajao Crvenoj zvezdi u poslednjim sezonama! Bez obzira na konstantne prozivke dežurnih pljuvača. Nenad Milijaš je još jednom pokazao da je vođa sadašnje generacije crveno-belih i het-trikom vodio tim do pobede protiv Spartaka od 4:1 (2:1) u 23. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Pobede koja je Zvezdu ponovo primakla na minus četiri u odnosu na Partizan, koji je ranije danas slavio u Ivanjici. Ono što može dodatno da ohrabri sve navijače crveno-belih je i činjenica da je Zvezda, barem danas, prikazala više od večitog rivala, iako je protiv sebe imala više nego solidnog rivala.

Spartak je, naime, dobrim delom meča bio sasvim ravnopravan protivnik Zvezdi, pa ubedljiva prednost nikako ne predstavlja realan prikaz odnosa snaga na terenu. Ovaj put su, ipak, crveno-beli bili miljenici Fortune.

U prvom poluvremenu, jer su do inicijalne prednosti stigli iz tek druge iole ozbiljnije akcije, odnosno prodora i centaršuta Marka Vešovića u 20. minutu i nebeskog skoka Nenada Milijaša. Iako igra glavom nije njegovo najjače oružje.Milijaš postiže prvi gol

Spartak je brzo uzvratio i posle solo-akcije Slobodana Novakovića i povratne lopte do na drugoj stativi usamljenog Nebojše Čovića izjednačio na 1:1, ali je potom "sam sebi pucao u glavu".

Naime, bivši štoper Zvezde, a sada Spartaka, Vidak Bratić, u 35. minutu je reagovao nepromišljeno na potpuno bezopasno ubacivanje sa leve strane, rukom zaustavio loptu, pa inače vrlo lošem sudiji Nenadu Đokiću nije preostalo ništa drugo no da pokaže na belu tačku sa koje je Milijaš vratio crveno-bele u vođstvo.

Gosti su već do kraja poluvremena mogli da se vrate u igri, ali Čović i Danilo Puškarić nisu uspeli da matiraju Bajkovića, da bi im u prvih 10 minuta nastavka sve lađe potonule.

Razvoj situacije nagovestila je dobra akcija Darka Lazovića, Milijaša i Abiole Daude čiji je gol arbitar iz Užica poništio zbog nepostojećeg ofsajda. Da u pitanju nije bila namera, već neznanje videlo se u 54. minutu kada je Spartak oštećen za čist penal zbog nespretnog igranja rukom Uroša Spajića.

I dok su Subotičani još razmišljali o lošoj sudijskoj proceni Zvezda je iskoristila period u kojem je protivnik mislima odlutao i dotukla ga.

Već u 55. minutu sjajan pas Daude za Lazovića i rutinska egzekucija za 3:1 i dokaz da njihova saradnja postaje sve ubitačnija.

Samo tri minuta kasnije još jednom Lazović i Dauda u glavnim rolama, Nigerijac slabo šutira, ali se na pravom mestu našao Milijaš koji sa dva metra i definitivno izbacio svaku neizvesnost iz finiša susreta. Milijašev drugi het-trik, prvi još od proleća 2009. godine i susreta sa Jagodinom.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 4:1 (2:1)
/Milijaš 20, 35pen, 58, Lazović 55 – Čović 26/

Stadion Crvene zvezde;
Gledalaca: 21.721;
Sudija: Nenad Đokić;

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mikić (od 46’ Petković), Spajić, Mladenović, Garido, Milijaš, Lazović (od 72’ Ožegović), Kadu (od 58’ Milivojević), Kasalica, Dauda;

Spartak: Aleksić, Farkaš, Bratić, Antonić (od 65’ Antonić), Puškarić, Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica (od 76’ Mezei), Despotović (od 71’ Milivojev).

SSUPERLIGA - 23. kolo:

Javor - Partizan 0:1 (0:1)
/Saša Ilić 2pen/

Rad – OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Đuršević 14/

Novi Pazar – Jagodina 2:0 (2:0)
/Kecap 20, Popović 38/

Radnički Niš – Donji Srem 1:1 (0:1)
/Ljubinković 53 - Vukobrat 39/

Smederevo – Hajduk 0:1 (0:0)
/Ćulum 87/

Radnički 1923 – BSK Borča 0:0

Crvena zvezda – Spartak 4:1 (2:1)
/Milijaš 20, 35pen, 58, Lazović 55 – Čović 26/

Vojvodina – Sloboda 2:2 (1:1)
/Alivodić 10, Vranješ 66 – Pilipović 31, Vasilić 52/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaDarko LazovićNemanja ČovićNenad MilijašSlobodan NovakovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara