""
""

Kardinalna greška golmana, koji bi mogao da izbaci Palermo u Seriju B (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.13. | 14:38

Sicilijanci vodili protiv Bolonje u meču u kojem su im bila neophodna tri boda u borbi za opstanak, a onda je Sorentino katastrofalno odreagovao i poklonio gol gostima

 

Izabrane vesti

Palermo je napravio veliki korak unazad u borbi za opstanak u Seriji A, a najveći krivac za to je njihov golman Stefano Sorentino. Sicilijanci su danas imali imperativ pobede protiv Bolonje koja nije ugoržena, ali su odigrali 1:1, iako su mogli da pobede. Kardinalan kiks Sorentina ih je koštao gubitka dva boda.

Palermo je već u petom minutu poveo golom fenomenalnog Josipa Iličića. Slovenac je još jednom pokazao kakvu levicu ima i savio neodrbanjivu „kiflu“ sa ivice šesanaesterca u mrežu Bolonjeza. Samo pet minuta kasnije, Iličić je imao još jednu dobru šansu, ali mu je Kurći odbranio.

I onda je usledila surova kazna. Donati je vratio loptu, a iskusni čuvar mreže krenuo ka lopti i potpuno je promašio. Praktično je prošla kroz njega?! Gabijadini je iskoristio poklon i pogodio praznu mrežu.

Palermo je nastavio da steže obruč oko gola gostiju, svestan da mu je pobeda neophodna, pogotovo posle sinoćnje pobede Sijene. Mikoli je pogodio stativu u 42. minutu. Ipak, defanzivni bedem Bolonje nije popuštao.

Trener Sanino je u drugom poluvremenu kod sve tri izmene uvodio napadače u igru (Boseli, Ernandez i Dibala), ali mu ni to nije pomoglo. Bolonja je izdržala. Mogao je i sudija da pogura Palermo jer su bile tri sporne situacije u kaznenom prostor gostiju, ali uprkos velikim protestima Sicilijanaca, arbitar Doveri je smatra da ni u jednom od tri slučaja nije bilo dovoljno elemenata za najstrožiju kaznu, a čini se da je pogrešio...

Palermo ostaje ispod linije koja garantuje spas. Sijena koja je prva iznad linije ispadanja im beži dva boda, a isto toliko bi mogla da im pobegne i Đenova ako večeras slavi u gradskom derbiju, čime bi Palermo ostao na pretposlednjoj poziciji na tabeli.  

 

SERIJA – 32. kolo

Subota:
Peskara – Sijena 2:3 (0:2)
/Čelik 52, Tonji 59 – Anđelo 14, Zanon 33 autogol, Emeghara 86/

Atalanta – Fiorentina 0:2 (0:1)
/Pizaro 61 penal, Larondo 72/

Nedelja:
Palermo – Bolonja 1:1 (1:1)
/Iličić 5 - Gabijadini 18/

15.00: Kjevo – Katanija
15.00: Kaljari – Inter
15.00: Torino – Roma
15.00: Đenova – Sampdorija
15.00: Parma - Udineze
20.45: Milan – Napoli

Ponedeljak:
20.45: Lacio - Juventus


tagovi

BolonjaEvropaItalijaJosip IličićManolo GabijadiniPalermoSerija AStefano Sorentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara