"Može li neko da zaustavi Lebrona Džejmsa?"
"Može li neko da zaustavi Lebrona Džejmsa?"

Kavsima je dovoljan i jedan čovek, samo nek' je on Kralj! Klivlend uzeo drugi brejk, Džejms na korak od Abdul Džabara! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.15. | 08:45

Atlanta na velikim mukama, serija se seli u Ohajo...

Može li neko da zaustavi Lebrona Džejmsa?

Koliko su navijači Klivlenda zamrzeli Lebrona Džejmsa onog trenutka kada je 2010. odlučio da dres Kavsa zameni opremom Majamija, toliko ga sada dižu u nebesa! Jer, Kralj svoj klub vodi sve bliže prvom šampionskom prstenu u klupskoj istoriji. Ekipa Dejvida Blata napravila je i drugi brejk u Atlanti i tako odradila veliki posao pre nego što se finalna serija Istočne Konferencije nastavi u Ohaju - 94:82 (26:21, 28:28, 30:17, 10:16).

Izabrane vesti

Kajri Irving nije igrao - nema veze! Džej Ar Smit je imao slabu partiju - nema veze! Sve dok je Kralj tu, Klivlend ne mora da brine. Sa 30 poena, 11 asistencija, devet skokova i jednom blokadom Džejms je nadoknadio sve kadrovske zaostatke u igri Kavsa i nemoćnoj Atlanti brzo prekratio muke. Bio je to 74. put u istoriji plej-ofa da je Džejms ubacio 30 ili više koševa, čime se približio legendarnom Lejkersu Karimu Abdul Džabaru, koji sada ima samo jedan učinak više. Ispred Lebrona trenutno su još samo Kobi Brajant (88) i Majkl Džordan (109) 

Sa Ijanom Šampertom i Metjuom Delavedovom, koji su svog vođu pratili i pružali mu podršku iz drugog plana i Tristanom Tompsonom i njegovim nebeskim skokovima, Klivlend je prilično lako rešio i drugi meč u Filips Areni u svoju korist, a učenici Majka Budenholzera ponovo nisu delovali kao ekipa koja je dominirala u ligaškom delu šampionata. To im se brzo obilo o glavu. 

Atlanta je grcala u problemima od starta utakmice. Demare Kerol nije bio u potpunosti spreman za izazov posle povrede u prvoj utakmici, a ostatak tima samo se utopio u kolektivno bledilo. 

Sve do trećeg kvartala domaćin je možda i imao kakvu-takvu šansu da se održi na površini i pokuša da izjednači rezultat u seriji, ali svoju priliku nije iskoristio. Klivlend jeste. Džejms je samo u trećem kvartalu ubacio 11 poena, Atlanta je užasno lošim izborom šuteva i velikim promašajima (7/22 iz igre) dozvolila protivniku da ode i na 20 poena više, nakon čega se ugasila i poslednja nada. 

Denis Šroder bio je najefikasniji igrač Atlante sa 13 poena, dok su po 12 koševa ubacili Džef Tig, Pol Milsap i Kajl Korver.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pol MilsapNBA ligaLebron DžejmsKajri IrvingKajl KorverDžef TigDenis ŠroderAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara