"Tim Kejhil"
"Tim Kejhil"

Kejhil posle Amerike izabrao Kinu

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.02.15. | 11:00

Najbolji igrač Australije svih vremena rešio da nastavi karijeru u najmnogoljudnijoj zemlji sveta

Tim Kejhil

Navijači Evertona nadali su se da će barem još jednu sezonu uživati u magiji Tima Kejhila, koji je od 2004. do 2012. nosio dres Karamela, međutim, 35-godišnji Australjinac rešio je da se posle 24-mesečne avanture u Njujork Red Bulsima otisne u - Kinu!

Izabrane vesti

Pošto je pre nekoliko dana sa Sokerusima osvojio Kup Azije, Kejhil je kasno sinoć saopštio odluku da prihvati poziv Šangaj Šenhue, a obrazložio ju je na sledeći način:
"Završio sam s Premijer ligom, završio sam i s Amerikom. MLS liga bila je neverovatno iskustvo za mene, ali Kina se fudbalski razvija velikom brzinom. Videli ste kada smo igrali četvrtfinale Kupa Azije s Kinom, taj meč gledali su milioni ljudi... Ja sam osoba koja je spremna da prihvati tu kulturu i drugačiji način života. U godinama sam kada treba nešto da vratim fudbalu, a s druge strane sam sposoban da igram na visokom nivou. Uzbudljivo je to što sam i dalje dobijao ponude raznih klubova, ali ovo će biti ogromno iskustvo za mene i na terenu, i van terena", poručio je Kejhil na svojoj Tviter stranici.

Koliko god mi, kao i navijači Evertona, želeli da gledamo ovog majstora svakog vikenda u direktnim prenosima Premijer lige, on se ipak odlučio da karijeru nastavi i verovatno okonča na drugom kraju sveta. Nek mu je sa srećom.

Dres Šangaja su, inače, u bliskoj prošlosti nosili Didije Drogba i Nikolas Anelka.

(Foto: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Tim KejhilPremijer ligaKinaEvertonAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara