"Slavlje u Ivanjici"
"Slavlje u Ivanjici"

Kiks Borca! Javor konačno slavi - prvi gol u prolećnom delu sezone, trijumf pokraj Moravice u Superligi posle sedam meseci

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.16. | 16:55

Ovo je prvi pogodak Ivanjičana posle 491 minuta igre, Zebre nisu uspele da savladaju Rad

Slavlje u IvanjiciDrugoplasirani tim Superlige, Borac iz Čačka, kiksnuo je u duelu protiv Rada koji je pretposlednji tim šampionata - 0:0. Borac je uputio 12 šuteva ka protivničkom golu, četiri u okvir, ali Zebre nisu uspele da zatresu mrežu i upišu nova tri boda. Na kraju su ispraćeni negodovanjem sa tribina zbog ovog rezultata.

To znači da bi Partizan eventualnom pobedom protiv Čukaričkog uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli. Ovo je četvrti uzastopan remi Čačana u Superligi koji sada ima 44 boda, dok crno-beli imaju dva manje uz pomenuti meč manje.

Izabrane vesti

Ako je Zebrama ovaj sunčani dan tmuran, Javoru nije - jer je konačno uspeo! Tim iz Ivanjice je danas došao do prva tri boda u Superligi na svom terenu još od avgusta, a Ivanjičani su savladali Metalac s 1:0 pogotkom Jovana Dokića na asistenciju Eliomara u 22. minutu.

Ovo je Javorov prvi prvenstveni gol u prolećnom delu sezone. Prvi posle čak 491 minuta igre, vredan tri boda i približavanju Surdulici koja ima poslednje mesto koje vodi u plej-of. Metalcu je ovo poraz posle čak četiri uzastopna remija. 

Treba istaći da je na konačan ishod uticalo isključenje Nikole Dimitrijevića u 27. minutu. On je dobio drugu opomenu zbog simuliranja jedanaesterca. Metalac u nastavku sa igračem manje i nije uspeo ni do boda.

SUPERLIGA, 27. kolo:

Petak:

Radnički Niš - Novi Pazar 0:0

Subota:

OFK Beograd - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Martinović 70/

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 3:1 (1:1)
/Vuković 11, Ovusu 56, Stanković 63 - Vajan 39/

Voždovac - Jagodina 1:0 (0:0)
/Damjanović 86/

Crvena zvezda - Spartak Subotica 4:0 (1:0)
/Ibanjez 45pen, 65pen, Ristić 46, Vijeira 58/

Nedelja:

Javor - Metalac 1:0
/Jovan Đokić 23/

Borac Čačak - Rad 0:0

19.00: Čukarički - Partizan

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaRadMetalacJovan DokićJavorEvropaEliomar SilvaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara