""
""

Kiša trojki u Minesoti: Klivlend opet igra šampionski, Bjelica osam poena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.17. | 08:39

Sjajne partije Viginsa za Vukove i Kazinsa za Sakramento

Ponovo Klivlend liči na šampionski tim. Mada je krajem januara imao veliki pad u igri i rezultatima, a nedavno ostao bez Kevina Lava (juče operisao koleno, sleduje mu šest sedmica oporavka), Kavalirsi su opet uhvatili pobednički ritam, slavivši šesti put u poslednjih sedam mečeva. Pod njihovim nogama sinoć je ostala je, pošto je prvak NBA lige slavio u Target centru - 116:106.

Kao i nebrojeno puta dosad, utakmicu je prelomio Lebron Džejms. Ubacio je 25 poena, zabeležio 14 asistencija, uhvatio osam lopti, a ključnim detaljem smatra se step-bek trojka na dva minuta pre kraja, kad je pri rezultatu 109:106 odbio poslednji nalet domaćina i postarao se za četvrti vezani tima iz Ohaja nad Vukovima.

Izabrane vesti

Koliko je šut služio Klivlend pokazuje podatke da je ukupno ubacio 13 trojki, a iz igre šutirao 51 odsto. Na taj način, u drugi plan bačena je partija Endrjua Viginsa (41 poen) i Karla Entonija Taunsa (26).

Naš reprezentativac Nemanja Bejlica pružio je skromnu partiju, postigavši pet poena za 15 minuta (dva od četiri iz igre, jedna trojka), ali se istakao skokovima. Imao ih je šest.

Čikago je nastavio da teroriše košarkaše Toronda, dobivši ih 11. uzastopni put, sinoć - 105:95. Najefikasniji u domaćem timu bio je Dag Mekdermot (20 poena), pratio ga je dabl-dabl ulčinkom Džimi Batler (19 poena, 12 skokova), a koliko su Bikovi bili najdmoćni videlo se po tome što su u jednom trenutku vodili čak 23 razlike.

Torontu je ovo bio treći vezani poraz, više nije među prva četiri tima na tabeli Istočne konferencije, jer je to mesto prepustio Atlanti.

Na Zapadu je Sakramento tukao Los Anđeles Lejkerse (97:96) najviše zahvaljujući Demarkusu Kazinsu. Snažni centar je ubacio 40 poena za Kingse, od toga poslednjih deset i tako odbio pokušaje sastava iz Stejpls centra da pobedi posle 13 poena zaostatka s početka poslednje četvrtine.

Doduše, Lejkersi su uspeli da na krilima rezerviste Loa Vilijamsa (29 poena) tri puta poravnaju rezultatu u završnoj deonici, međutim, snage za preokret nisu imali.

NBA LIGA, REZULTATI

Minesota - Klivlend 108:116
/Vigins 41 - Irving 25, Džejms 25/

Čikago - Toronto 105:94
/Medermot 20 - Lauri 22/

Los Anđeles Lejkers - Sakramento 96:97
/Vilijams 29 - Kazins 40/

(FOTO: Action images)


tagovi

Sakramento KingsNemanja BjelicaNBA ligaMinesota TimbervulvsLos Anđeles LejkersLebron DžejmsKarl Entoni TaunsEndrju ViginsDamarkus KazinsČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara