""
""

Klasen kao maljem po Šalkeu! Ajaks otvorio vrata polufinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.17. | 22:57

Ajaks slavio sa 2:0 protiv nemačke ekipe u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope

Žurka u Amsterdamu! Večeras će se piti pivo na čuvenim kanalima i pevati pesme u čast Devija Klasena. Fudbaleri Ajaksa napravili su ogroman korak ka plasmanu u polufinale Lige Evrope pošto su u prvom četvrtfinalnom okršaju na domaćem terenu pobedili Šalke sa 2:0.

Izabrane vesti

A navijači u Amsterdamu na neko evropsko polufinale čekaju ravno 20 godina i to bi zaista bio ozbiljan uspeh.

Epitet junaka meča poneo je Klasen zbog činjenice da su oba pogotka bila njegovo delo. Odbrana Šalkea jednostavno nije znala šta će da radi i kako da ulovi momka iz Hilversuma koji je prošao kompletnu Ajaksovu fudbalsku školu. A to i dalje ipak nešto znači, bez obzira na očigledan pad ugleda holandskog fudbala.

Ajaks je večeras održao pravi čas gostima iz Gelzenkirhena kojima ili nije bilo veče ili nisu bili zainteresovani za Ligu Evrope. Treće objašnjenje jednostavno ne postoji. A mogao je domaćin da slavi i ubedljiviju pobedu.

Prvi pogodak na večerašnjoj utakmici 24-godišnji Klasen dao je u 23. minutu iz penala. Prethodno je Alesandro Šop napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Ovaj gol kao da je dodatno uspavao Šalke, a dao krila Ajaksu.

Davinson Sančez je u 32. minutu pogodio prečku Šalkeovog gola, a u 52. minutu proradio je i mladi Džastin Klajvert, koji je proigrao Klasena a ovaj preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao Farmanovog gola.

Još tri veoma dobre prilike propustio je Ajaks u završnici utakmice, a u izglednim situacijama bili su Bertran Traore dva puta i Amin Junes.

Videćemo još jednom za nedelju dana u revanšu u Gelzenkirhenu da li je tačna ona izreka da je „2:0 najopasniji rezultat“.


LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE – PRVI MEČEVI

Ajaks - Šalke 2:0 (1:0)
/Klasen 23pen, 53/

Anderleht - Mančester Junajted 1:1 (0:1)
/Dendonker 86Mhitarjan 37/

Selta - Genk 3:2 (3:1)
/Sisto 15, Aspas 18, Guideti 39 - Boetijus 10, Bufel 36/

Lion - Bešiktaš 0:1 - u toku
/Babel 15/

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

AjaksDavi KlasenDžastin KlajvertLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara