Klipersi zaustavili Dalas, uprkos Dončićevom rekordu karijere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.12.18. | 08:23

Majami napravio iznenađenje i savladao Hjuston, Kris Pol se povredio

Dok jednima ne smrkne, drugima ne svane.

Tako se najbliže može opisati situacija u kojoj se nalaze košarkaši Los Anđeles Klipersa i Dalasa. Dok su prvi stavili tačku, drugi su produbili jaz koji traje tačno četiri utakmice. Klipersi su ogromnim naporima uspeli da slome borbene Mavse i slave rezultatom 125:121 i tako osetili prvu slast pobede posle dužeg perioda.

Izabrane vesti

Utakmica je lako mogla da ode na obe strane, pošto je rezultat bio tesan praktično do poslednjeg zvuka sirene. Ipak, još jednom se pokazalo da igrači Dalasa moraju još mnogo toga da nauče o timskom zajedništvu kako bi probili barijeru na parketima van svog doma. Mavsi su opet platili danak neiskustvu i doživeli još jedan slom u ključnim momentima na gostovanjima. Tim iz Teksasa sada je otišao na svega 2-12 van svog terena, odnosno na ukupan skor 15-15. Klipersi su na kraju ipak uspeli da izvuku maksimum iz ovog sastava i spreče novu katastrofu, pošto u poslednje vreme stvari ne idu po volji. Do ove utakmice Klipersi su imali šest poraza u sedam utakmica, odnosno četiri uzastopna neuspeha.

Koliko su dešavanja na parketu Stejpls Centra bila dramatična govore detalji iz poslednjeg minuta, u koji se ušlo posle koša Deandrea Džordana sa linije slobodnih bacanja. Malo je falilo da Mavsi ipak pokupe lovorike. Maestralni Luka Dončić uspeo je da pogodi trojku iz teške pozicije, tri sekunde pre kraja, čime se Dalas približio na samo dva poena zaostatka (121:123). Ipak, nadu je ugasio Tobijas Haris sa linije slobodnih bacanja.

Dončić je odigrao još jednu spektakularnu rolu u porazu Maveriksa. Ubacio je rekord karijere s 32 poena (10/20 iz igre), uz još pet asistencija i po četiri skoka i ukradene lopte.

Ipak, Klipersi su imali spreman odgovor u liku Danila Galinarija, koji je takođe ubacio 32 poena, te uhvatio šest i podelio još četiri lopte. Dobru podršku imao je od Lua Vilijamsa, koji je sa klupe doneo još 26 poena i osam asistencija. Montrezl Herel je dopisao 18 (14 u prvom poluvremenu), a Tobijas Haris 16 poena. Boban Marjanović je na terenu proveo sedam minuta i skupio četiri poena i skok, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru.  

Lep doček u Stejpls Centru dobio je nekadašnji centar Klipersa Deandre Džordan. Čovek koji je prvih deset godina profesionalne karijere proveo u Klipersima dočekan je stojećim ovacijama s tribina, a na prvom tajm-autu sa velikog ekrana pušten je snimak gde se klub prisetio nekih zajedničkih momenata. Džordan je prvo gostovanje u svom gradu završio sa 11 poena i čak 22 skoka.

Prilično iznenađenje napravio je Majami u okršaju s Hjustonom, pošto je slavio s tesnih 101:99. 

Namučen povredama i bez dovoljno atraktivnih imena, tim sa Floride uspeo je da zaustavi veliki nalet Raketa i seriju od pet trijumfa, a mnogo više od samog poraza Hjuston će boleti činjenica da će ponovo neko vreme morati da igra bez Krisa Pola. Iskusni plejmejker doživeo je povredu zadnje lože na levoj nozi u prvom poluvremenu, dok je jurio za slobodnom loptom i praktično je sam sebe povredio u toj jurnjavi, a kada je osetio da ne može, pravo je otišao u svlačionicu i više se nije vraćao. 

Dramu u Majamiju nije uspeo da reši Erik Gordon, pošto je promašio šut za pobedu na svega 0,6 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Majami je ostvario treću uzastopnu pobedu, a jedno od vodećih imena tima bio je Tajler Džonson. Šuter iz Severne Dakote doneo je 19 poena, uprkos tome što je propustio poslednji trening pred utakmicu zbog teške migrene. Posle odluke Gorana Dragića da ode na operaciju kolena koja će ga od terena odvojiti bar još dva meseca, stručni štab Majamija odlučio je da na mesto startnog pleja stavi Džonsona i on je opravdao poverenje.

Ponovo je Hasan Vajtsajd bio taj koji je pohvatao sve lopte, pošto je utakmicu završio sa devet poena i čak sedamnaest skokova. Najefikasniji igrač Vreline bio je Džoš Ričardson sa 22 poena.

Džejms Harden je bio najefikasniji igrač utakmice sa 35 poena (11 u prvoj četvrtini), te 12 asistencija, šest skokova i dve ukradene lopte. Gordon ga je ispratio s 20 poena.

NBA – REZULTATI

Majami – Hjuston 101:99
/Ričardson 22 - Harden 35/

LA Klipers – Dalas 125:121
/Galinari 32 – Dončić 32/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Dalas MeveriksHjuston RoketsKris PolLuka DončićDeandre DžordanLu VilijamsDanilo Galinari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara