""
""

Ključa u Zvezdi! Tončev i Kokeza u alijansi protiv Čovića, Škundrićevi aduti su Kravčenko i 3.000.000 evra odmah

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.09.15. | 10:19

Rade kuhinje sa svih strana, bitno je koga će podržati vođe navijača, a još niko neće da povuče ključni korak i podnese zvaničnu kandidaturu

Crvena zvezda na terenu niže uspehe, Grof Božović je posložio kockice i sklopio tim koji funkcioniše sve bolje i bolje, ali rezultati prvog tima bi uskoro mogli da padnu u senku previranja i borbe za prevlast u našem najtrofejnijem klubu. I kao što nedvano reče Zvezdan Terzić: klub bi mogao da dočivi destabilizaciju zbog otimanja za predsedničku fotelju…

Izabrane vesti

Predizborna kampanja postaje sve prljavija, duvaju vetrovi sa svih strana, rade dugogodišnji “savetnici” iz senke, a predsednička fotelja Crvene zvezde je očigledno i dalje magnet za ljude iz sveta biznisa i politike. Zvanično, još niko nije podneo kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore u Crvenoj zvezdi. Nezvanično, Nebojša Čović, Petar Škundrić i Ivica Tončev će se boriti za prevlast na Marakani.

To ne znači da će svako od njih trojice podneti zvaničnu kandidaturu već će prvo opipati puls i voditi predizbornu kampanju. Kada budu videli kakve su im šanse, u zavisnosti od njih će podneti kandidaturu jer niko od njih ne želi da izađe na izbore i bude počišćen od strane nekog drugog protivkandidata.

Iako je Ivica Tončev najavio da odustaje od kandidature, današnji Sport piše da je to bio samo probni balon da se vidi reakcija Nebojše Čovića. Inače, ceo pomenuti tekst u Sportu je razgovor sa anonimnim sagovornikom. U tom razgovoru sa “anonimnim izvorom” se ističe da je Tončev najavio odustajanje od kandidature kako bi video reakciju Čovića i najekstremnijih navijačkih grupa koje prema tvrdnjama Sporta podržavaju Čovića. Sa Tončevom u koaliciji je i doskorašnji potpredsednik Slaviša Kokeza. Njih dvojica su prethodnih dana u Beču kovali plan kako da preuzmu klub posle ostavki na koje su bili primorani od strane navijača. Plan Tončeva i Kokeze je navodno da se obračunaju sa huliganima kada dođu na vlast.

Istovremeno, Nebojša Čović se ne oglašava posle nedavnog prepucavanja na Ivicom Tončevim i u tišini radi na predizbornoj kampanji i lobiranju. On se uzda u podršku Delija zahavljujući vezama sa određenim navijačkim grupama. Ipak, vođe tvrdog jezgra navijača još nisu podržale nikoga i nisu zauzele stav po pitanju podrške kandidatu na izborima.

Treći kandidat je Petar Škundrić čija priča za sada deluje najozbiljnije. U drugom tekstu koji se bavi izborima u Zvezdi, Sport tvrdi da je Škundrić dobio podršku sa svih strana da se kandiduje i da se uskoro treba očekivati i zvanična potvrda. Generalni sponzor Gasprom želi svog čoveka na čelu kluba i taj čovek je Škundrić. On ima i podršku aktuelnog predsednika Svetozara Mijailovića i direktora u ostavci Zvezdan Terzića. Upravo njih dvojica pokušavaju da utiču na stav navijača i pregovaraju sa vođama navijača da Sever podrži Škundrićevu kandidaturu.

Škundrićev najjači adut je što za razliku od ostalih kandidata može da obezbedi ozbiljan novac i što ima vetar u leđa od strane Gasproma. O tome govori i činjenica da bi funkciju potpredsednika u slučaju njegovog dolaska preuzeo prvi čovek Gasproma u Srbiji Kiril Kravčenko i da bi se on bavio kontrolom finansija u Crvenoj zvezdi. Ruska kompanija je raspoložena da u slučaju Škundrićevog izbora poveća ulaganja u klub sa stadiona Rajko Mitić. Rusi su spremni da odmah ulože 3.000.000 evra kao finansijsku injekciju, ali i produže sponzorstvo do 2020. godine. U tom slučaju, ugovor Gasproma i Crvene zvezde bi u slučaju eventualnih bonusa mogao da dostigne i neverovatnu sumu od 10.000.000 evra godišnje! Pominju se i još neki partneri poput Deleza, a Telekom će uskoro obnoviti ugovor za dve ili tri godine.

Međutim, Škundrićeva kandidatura zavisi od stava navijača i ako sa "severa" stigne zabrana, bivši ministar energetike neće želeti da izlazi na izbore na kojima je unapred otpisan.

Rok za podnošenje kandidatura je 6. oktobar, a može da se kandiduje svako ko je sakupio 500 potpisa registrovanih članova kluba koji su učlanjeni do 4. avgusta. Predsednički izbori su zakazani za 11. oktobar.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlaviša KokezaPetar ŠkundrićNebojša ČovićIvica TončevFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara