""
""

Ključni sastanak u Barseloni: Zvezdi i Partizanu ponuđeni trogodišnji ugovori za igranje Evrokupa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.16. | 12:39

Tri kluba iz Jadranske lige dobila poziv na sastanak sa Đordijem Bertomeumom, nema Budućnosti, ni Mega Leksa

Menja format Evroliga, menja i Evrokup. Od naredne sezone, plan čelnika ULEB-a je da imaju „zatvorena“ takmičenja koja bi se, popunjavala malim brojem klubova na osnovu plasmana u regionalnim ligama, a prema poslednjim informacijama predsednik najmoćnije kontinentalne organizacije, Đordi Bertomeu, pozvao je čelnike 23 kluba na sastanak na kojem će se diskutovati o budućem izgledu Evrokupa.

Prema pisanju Gazete delo sporta, Bertomeu je pozive uputio i na adrese beogradskih večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, nudeći im zagarantovane trogodišnje ugovore za učešće u drugom po važnosti, kvalitetu, ali i raspodeli novca takmičenju na Starom kontuinentu.

Izabrane vesti

Gazeta piše da su ponude na stolu i da od zvaničnika klubova zavisi hoće li biti i prihvaćeni. Zasad je izvesno da će se sastanak održati u ponedeljak u Barseloni da su na njega pozvani:
AEK, Aris (Grčka), Limož, Strazbur (Francuska), Bešiktaš, Galatasaraj (Turska), Unikaha, Valensia, Gran Kanarija (Španija), Lijetuvos Ritas, Neptunas (Litvanija), Alba, Bajern, Bamberg (Nemačka), Kazan, Himki, Lokomotiva Kubanj (Rusija), Crvena zvezda, Partizan (Srbija), Cedevita (Hrvatska), Dinamo Sasari, Ređ Emilija i Trento (Italija).

Interesantno, od klubova iz Jadranske lige poziv na sastanak nije dobio pobednik osnovnog dela takmičenja, Budućnost iz Podgorice, kao ni Mega Leks, iako je završila na četvrtom mestu, jedno iznad Partizana.

Prema infiormacijama Gazete, Evrokup će se od naredne sezone igrati po sistemu Evrolige. U prvom delu sezone 24 tima bi bila raspoređena u od četiri grupe po šest ekipa (još se ne zna ko bi bio taj 24. klub), posle čega bi četiri prvoplasirane iz svake grupe napredovale do TOP 16 faze.

Pobednik Evrokupa bi stekao automatskog pravo da naredne sezone igra Evroligu.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MN Press)


tagovi

ULEB EurokupULEBFK PartizanKK PartizanKK Crvena zvezdaEvrokupĐordi BertomeuFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara