""
""

Ključnih 180 minuta za Lale, a nema Van Persija, Snajdera, Promesa, De Fraja, Van Dajka...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.17. | 13:23

Na spisku su Rajan Babel i Jirgen Lokadija...

Selektor holandske reprezentacije Dik Advokat odredio je spisak od 24 imena za završne dve utakmice i ključnih 180 minuta u kvalifikacijama za Mundijal naredne godine u Rusiji. Protivnici su Belorusija (7. oktobar) u Barisavu i Švedska (10. oktobar) na Amsterdam Areni, gde će se verovanto odlučivati ko će u baraž! 

Izabrane vesti

Advokat za dve presudne utakmice neće moći da računa na povređenog Robina van Persija, te Kvinsija Promsa, Stefana de Fraja, Virdžila van Dajka, Bruna Martins Indija, kao i Veslija Snajdera

Mada je ponajviše fudbalsku javnost u Holandiji iznenadilo to što je i Vesli Snajder otpao, Advokat je ponudio odgovor.
"Vesli je i dalje odličan igrač, ali gotovo da nije igrao za Nicu od našeg poslednjeg reprezentativnog meča. Uveravam vas da ovo nije kraj za Snajdera. Pričao sam sa njim jutros, razumeli smo se dobro, moraće da igra kako bi zaradio minutažu da bi bio u reprezentaciji", jasno će šef struke. 

Poslednjih dana pričalo se dosta i o tome da bi preiskusni Klas Jan Huntelar mogao da se nađe na spisku posle dobrih igara u Ajaksu i tako prvi put zaduži opremu nacionalnog tima još od oktobra 2015. godine, ali Advokat je imao drugačijih planova.
"Gledao sam Huntelara i video da je igrao zadovoljavajuće. Doduše, više je bio okrenut ka igri na sredini terena, što nije njegova prirodna pozicija", objasnio je Advokat i otkrio:
"Jirgen Lokadija je igrao jako dobro, zato sam njega uzeo. Kao i Rajana Babela, koji je zaslužio da bude ovde. Opet, razlog tome je i Promsova povreda".

Holandija u ovom trenutku zauzima treću poziciju u Grupi A sa 13 bodova, a ispred su Francuska (17) i Švedska (16).  


SASTAV HOLANDIJE

Golmani: Jasper Silesen (Barselona), Marten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zut (PSV).

Odbrana: Nejtan Ake (Bornmut), Dejli Blind (Mančester junajted), Vesli Hut (Sautempton), Daril Janmat (Votford), Matijs de Ligt (Ajaks), Karim Rekik (Herta), Keni Tete (Lion), Joel Veltman (Ajaks).

Vezni red: Doni Brok (Ajaks), Marko van Ginkel (PSV), Davi Klasen (Everton), Davi Proper (Brajton), Kevin Strotman (Roma), Toni Vilenja (Fajenord), Žoržinjo Vajnaldum (Liverpul) .

Napad: Rajan Babel (Bešiktaš), Memfis Depaj (Lion), Bas Dost (Sporting Lisabon), Vinsent Jansen (Fenerbahče), Jirgen Lokadija (PSV), Arjen Roben (Bajern Minhen).


tagovi

Arjen RobenDik AdvokatEvropaHolandijakvalifikacije za Mundijal 2018reprezentacija Holandijereprezentativni fudbalVesli SnajderŽoržinjo Vajnaldum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara