"Iz arhive: Teljo u dresu Porta"
"Iz arhive: Teljo u dresu Porta"

Ko će pre do Telja - Fjorentina ili Klop? Barsa ima ozbiljnu kombinatoriku - daj 16.000.000 da bi zaradio

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.16. | 10:40

Viola želi da zadrži krilnog napadača, ali prvak Španije može dobro da zaradi ako Liverpul zagrize mamac...

Iz arhive: Teljo u dresu Porta

Slučaj Kristijana Telja mogao bi da izazove veliku pažnju u nedeljama pre zvaničnog otvaranja letnje pijace u Italiji i Španiji. Prema pisanju katalonske štampe krilni napadač Barselone našao se u trouglu u koji su uključeni još Fjorentina i Liverpul.

Izabrane vesti

Momak koji broji poslednje dane u Firenci gde igra na pozajmici od januara je na prekretnici karijere. S jedne strane veliko interesovanje za nastavak saradnje pokazala je Viola, koja želi da iskoristi klauzulu u dogovoru s Barsom i plati 8.000.000 evra kako bi ga zadržala. Međutim, poslednjih dana javljao se i Jirgen Klop koji Telja vidi kao idealno rešenje na krilu, što bi Barsu moglo da natera da povuče jedan vrlo interesantan potez. Ali, ljudi iz katalonskog velikana moraju da reaguju brzo. 

Naime, u slučaju da se Fjorentina odluči za kupovinu Telja po dogovorenoj ceni od 8.000.000 evra Barselona može da raskine ovaj dogovor tako što će timu iz Toskane platiti istu sumu novca. Odnosno, tehnički 16.000.000 evra - ono što bi Fjorentina dala, plus još 8.000.000 evra. To praktično znači da bi Fjorentina mogla ozbiljno da zaradi na igraču kojeg je dovela na pozajmicu. Ali, ovaj dogovor važi samo do 30. juna. 

Što znači da bi Klop trebalo brzo da se izjasni da li želi Telja ili ne. Barsa tu ima ozbiljnu kombinatoriku, jer bi Redsima trebalo da omogući transfer tako što će Fjorentini platiti 16.000.000 evra, a to opet znači da bi Liverpul trebalo da izdvoji veću sumu od te kako bi i prvak Španije nešto zaradio. 

E sada, da li Teljo vredi baš 20.000.000, plus-minus, ili ne, to je prilično diskutabilno u ovom trenutku. Španac nije imao lošu polusezonu iza sebe, ali nije baš ni da je kalibar vredan tolike novce. 

Ali, to je na Klopu da donese konačnu presudu. Interesovanje postoji i to ozbiljno.

Pročitajte sve vesti vezane za prelazni rok u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraPremijer ligaLiverpulletnji prelazni rok 2016Kristijan TeljoJirgen KlopItalijaFjorentinaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara