Ko izlazi iz krize, Rapid ili Volfzberger?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 12:44

Novi trener budi Austriju, tvrdi Igor Jović, koji je kompletnu igračku i trenersku karijeru proveo u redovima austrijskih niželigaša

Ni petu godinu uzastopno, titula u austrijskoj eliti neće promeniti vlasnika. Salcburg neumoljivo gazi i sve je spremno za promociju, 12. u istoriji jednog od mnogobrojnih Red Bulovih filijala.

Srpski stručnjak Igor Jović, koji je kompletnu igračku i trenersku karijeru proveo u redovima austrijskih niželigaša, analizirao je u razgovoru za Tip 27. kolo tamošnje Bundeslige i izneo nekoliko interesantnih opservacija.
"Rapid nije na nivou renomea kluba i zahteva navijača. U poslednjih 11 mečeva ostvario je samo dve pobede. Trener Đuričin i igrači su pod velikim pritiskom jer im je mesto koje vodi u Evropu sada pod upitnikom. Volfzberger je naređao četiri poraza, ali i pored toga ima čak 10 bodova više od poslednjeg Peltena, pa ne strepi od ispadanja. Igraća se otvoreno, očekujemo golove i da ovaj meč posluži jednom klubu da izađe iz krize", rekao je Jović govoreći o utakmici Radpid - Volfzberger.

Izabrane vesti

Nekadašnji član OFK Beograda, trenutno trener FavAC-a, očekuje kvalitetnu utakmicu i remi u dvoboju LASK-a i Materzburga. Fiks runde je dvojka na Admiru, koja je u poslednja dva kola pokvarila odličan utisak i ima priliku da osvoji nova tri boda na terenu slabog Sent Peltena.

Kada je u pitanju duel Šturma i Altaha, Jović navodi da, iako je domaćin ušao u dobru seriju, ne treba zaboraviti da gost zna da bude neugodan protivnik i da "nikad ne znaš kada će da iznenadi"

Govoreći o okršaju Salcburga i Austrije, Srbin ističe da su Bikovi pod pritiskom igranja na dva fronta.
"Posle velike pobede nad Dortmundom u Ligi Evrope, usledio je kiks u domaćem prvenstvu i remi sa Materzburgom. Austrija je sa novim trenerom Tomasom Lečom ostvarila dve pobede, pa je sada i mesto koje vodi u Evropu realnost", podvlači Igor Jović.

AUSTRIJA 1 - 27. KOLO

16.00: (1,45) Rapid (4,10) Volfzberger (6,75)
18.30: (1,95) LASK (3,35) Materzburg (3,70)
18.30: (2,55) St. Pelten (3,20) Admira (2,65)
18.30: (1,45) Šturm (4,00) Altah (7,00)

Nedelja
14.30: (1,38) Salcburg (4,50) Austrija (7,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Red Bul SalcburgAustrija BečRapid Bečsportsko klađenjeOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara