"Gašić"
"Gašić"

Ko je Milan Gašić? Fudbaler ili momak kojem je otac ispunio dečački san?

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.01.14. | 15:07

Pojavljivanje sina potpredsednika vladajuće stranke na početku priprema na Marakani još jednom je pokrenulo pitanje o tome koje su preporuke za dolazak u Crvenu zvezdu

GašićMilan Gašić je skroz levo

Navijači Crvene zvezde odavno ne veruju u bajke, a jedna vrlo lepa bajkovita fudbalska priča počela je da se odvija na „Marakani“ te zime 2002. godine. Kao totalni anonimus u Crvenu zvezdu došao je Nikola Žigić, i to u društvu izvesnog Pečeničića, i počeo da krči put ka fudbalskom sazvežđu. Pomirio se sa tim da ga na početku gledaju kao „autsajdera“, podsmevaju se njegovim potezima i visini atipičnoj za fudbalere. Rasplet je poznat.

A da navijači Crvene zvezde veruju u bajke možda bi stvarno mislili da bi novi autsajder u svlačionici podno severne tribine mogao da krene Žigićevim stopama. Ali, problem je u tome što je izvesni Milan Gašić (20), rođen u Kruševcu, došao u tabor srpskog vicešampiona sa ozbiljnnim negativnim epitetom, tako tipičnim za srpske prilike. Reč je o sinu gradonačenika Kruševca i potpredsednika Srpske napredne Stranke Bratislava GašićaGašić junior, inače po vokaciji štoper, za koga se nezvanično zna da je igrao u mlađim kategorijama Trajala i Napretka došao na probu u Crvenu zvezdu pravo niotkuda. Bez ijedne dodirne tačke sa profesionalnim fudbalom (opet nezvanično igrao je mali fudbal)

Sasvim je razumljivo što je onda u noći između petka i subote na brojnim društvenim mrežama i forumima proključao nagomilani gnev onih koji ustaju i ležu čitajući vesti iz Crvene zvezde. Za navijače Gašićeva proba u Ljutice Bogdana predstavlja još jedan potez u degradaciji nekad velikog kluba, podatak da je srpski vicešampion postao toliko minoran da služi kao poligon za ostvarenje želja političkih moćnika.
GašićMožda je Milan Gašić zaista talentovan štoper, ali je čudno što je redakcija MOZZART Sporta kontaktirala nekoliko bivših igrača i fudbalskih funkcionera iz Kruševca i niko nije bio spreman da priča o potencijalu defanzivca koji je na probi u Crvenoj zvezdi. Svi su bežali o te teme uz obrazloženje da im problemi u životu ne trebaju.
“Dugo sam upućen u dešavanja u Napretku, ali za tog Gašića nisam čuo. Znam da gradonačelnik Kruševca ima dva sina i da je mlađi vrlo talentovan, da igra u mlađim kategorijama Napretka. Ali ne znam ko je momak koji je trenutno na Marakani“, rekao nam je jedan od poznatijih fudbalskih radnika iz Kruševca uz ogradu da ga nikako ne pominjemo.

Naravno, ni funkcioneri Crvene zvezde nisu bili raspoloženi da komentarišu slučaj koji je crveno–belu javnost podigao na noge. Ali, oni su već napravili ozbiljan propust odlukom da na prvom treningu sakriju identitet Milana Gašića, usput nesvesno priznavajući da taj potez i nije baš legitiman u danima kada igrački kadar počin je pripreme za šampionsku trku.

Elem, kako će neko od odgovornih iz Ljutice Bogdana naći opravdanje da nije bilo mesta u svlačionici za Luku Jovića, a da je tu privilegiju dobio Milan Gašić, opet ponavljamo možda i talentovan defanzivac, za koga nisu čuli ni ljudi iz Kruševca.

Vreme čudnih poteza na „Marakani“... Zlonamerni bi čak konstatovali da će se umesto standardnih navijačkih pesama sa razglasa uskoro puštati evergrin „Zabranjenog Pušenja“: „Ja sam guzonjin sin“.

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

Zima 2014Superligamilan gašićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara