""
""

Ko je verovao u Partizan i Zvezdu, odlično je zaradio u MOZZARTU!

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.12.17. | 13:19

Da se podsetimo kolike su se šanse za ovakav uspeh letos davale srpskim klubovima

(Na slici iznad su kvote od 27. juna 2017)

Izabrane vesti

Kvota je rezultat matematike. Nema emocija, nema navijačkih strasti. Samo činjenice i brojke. I kao takva često je najbolji pokazatelj koliko ima šanse da se nešto desi.

Ali fudbal nisu samo matematika i brojke. Fudbal je i strast, fudbal je emocija. Zato se nekad dogodi nešto za šta oni koji su najstručniji za procenu, prema dostupnim činjenicama, procenjuju da su za to vrlo male šanse. I zato nekad prođu ogromne kvote.

- Da li znate da u MOZZARTU možete da se kladite i na to koje rivale će Partizan i Zvezda dobiti u ponedeljak na žrebu za 1/16 finala Lige Evrope. Pogledajte kvote OVDE -

Naslutili ste o čemu se ovde radi?

Da, nije bilo teško. Plasman Partizana i Zvezde nije senzazija u meri u kojoj je to bilo Lesterovo osvajanje šampionske titule u Premijer ligi, ali da će oba beogradska kluba igrati u grupama Lige Evrope, i proći ih, e pa to vam je tu negde.

Da se podsetimo, dakle, kolike su bile realne šanse da se dogodi ova renesansa srpskog klupskog fudbala na evropskom nivou.

Uzimamo, naravno, kvotu kao najrealniju procenu. A kvota kaže...

Partizan će igrati u 1/16 finala Lige Evrope - kvota 40!

Crvena zvezda će igrati u 1/16 finala Lige Evrope - kvota 50!

(kvote od 27. juna 2017)

Uzmimo sada jedan meč koji se igra ovog vikenda i u kojem se ne postavlja pitanje pobednika. Šampion Portugalije Benfika, koja kod kuće u ligi ima skor šest utakmica - šest pobeda, dočekuje poslednjeplasirani Estoril, koji je očajan kao gost. Kvota na Benfiku je 1,15, a na Estoril 13. Kvota na tip Daje prvi gol - kraj 1-2 je 48. Dakle, treba da se dogodi da Benfika povede, a da kraju Estoril pobedi Orlove u Lisabonu. Potpuno nerealno! Eto, tolike su bile realne šanse da će Zvezda ili Partizan doći dokle su došli. A da će to učiniti i jedni i drugi, e to vam je već kao da će Lester opet osvojiti Premijer ligu.

Ali čuda se događaju, a oni koji su verovali u naše klubove, a ima ih, odlično su zaradili. Ko je tipovao da će Zvezda igrati na proleće u Evropi, recimo, i svoje mišljenje izrazio na tiketu i uložio 1.000 dinara, sada je naplatio 50.000!

Ali ne samo to, kvote na samim mečevima naših klubova u grupi bile su velike, zbog lošeg klupskog koeficijenta, zbog lošeg koeficijenta lige iz koje dolaze, i zbog još „bezbroj“ faktora. A crveno-beli su uspeli, recimo, da ne izgube od Arsenala u Londonu.

S obzirom na to da je Partizan krenuo iz kavlifikacija iz Lige šampiona i imao „prečicu“ ka Ligi Evrope kvota da će crno-beli igrati u grupi LE je bila krajem juna 3,20, a da će Zvezda učestvovati u takmičenju po grupama čak 9,00.

Da „skočimo“ sada na početak septembra. Kada su i jedni i drugi napravili veliki uspeh i plasirali se u grupe Lige Evrope. Tada je MOZZART izašao sa kvotama na to kakav će srpski predstavnici imati učinak u svojim grupama, koliko će osvojiti bodova, koliko će dati golova...

(Na slikama iznad su kvote od 12. septembra 2017.)

Kvota da će Partizan proći dalje bila je tada 2,20, a na Zvezdu 2,50. A sećate se, samo nešto više od dva meseca pre toga, koeficijenti da će se to desiti bili su 40, odnosno 50! Koliko se preko leta sve obrnulo naopačke.

Partizan je grupu završio sa osam osvojenih bodova i osam datih golova. Tu su bukmejkeri sjajno procenili stanje, pošto je kvota na od sedam do 10 bodova za crno-bele bila 1,80. A granica golova bila je postavljena na 7,5, samo „pola gola“ manje od onoga što se stvarno desilo.

Crvena zvezda je grupu završila sa devet osvojenih bodova i tri data gola. Bodovi su i ovde sjajno procenjeni, s obzirom na to da je kvota na 7-10 bodova za Zvezdu bila najmanja od svih ponuđenih opcija, 2,00. Ali Vladan Milojević iznenadio je sve, pa i bukmejkere, sjajnom primenom „italijanskog stila igre“, na rezultat, što nije odlika srpskih ekipa. Granica na golove crveno-belih bila je postavljena na 6,5, bilo ih je više nego duplo manje, ali je Zvezda primila samo dva pogotka (jedan od Arsenala, jedan od BATE-a), što je na kraju i presudilo.

I na kraju da pomenemo da je tada, početkom septembra, kvota na tip da će Zvezda i Partizan zajedno proći u 1/16 finala Lige Evrope bila 5,50.

Ko je pratio MOZZARTOVU ponudu i pritom „prozreo“ šta se događa sa Zvezdom i Partizanom i kakve će rezultate naši klubovi napraviti, mogao je fenomenalno da profitira. I to u više navrata.

Jer, da ponovimo, kvota je matematička formula, a fudbal ponekad čista strast i emocija. Partizanovi i Zvezdini igrači imali su ove jeseni, kako to novinari vole da kažu, vrelo srce i hladnu glavu, i evo gde ih je to dovelo.


tagovi

bet analizaFK Crvena zvezdadobitne kvoteEvropaLiga EvropeMozzartFK PartizanSpecijalno klađenjesportsko klađenjeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara