""
""

Ko to kaže da je Mega mala - večeras je Podgoricu poharala!

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.16. | 21:53

Ekipa Dejana Milojevića posle neizvesne završnive trijumfovala u prvom meču plej-ofa Jadranske lige – 85:81. Budućnost uzalud imala domaćinsko suđenje

Ko to kaže, ko to laže da je Mega – mala! Ekipa iz Sremske Mitrovice je večeras Podgoricu poharala! Srpski predstavnik je u prvom meču plej-ofa poništio prednost domaćeg terena ekipe Luke Pavićevića, pošto je posle dramatičnog finiša slavio u Morači – 85:81. Pobeda slatka kao med za ekipu Mege koja se u samoj završnici oduprela streljačkom vodu ekipe Luke Pavićevića, ali i falš notama iz sudijskih pištaljki Srđana Dožaja i Mateje Boltauzera.

Mega je imala tri poena viška deset sekundi pre kraja, Omar Kuk je krenuo u napad... Fauliran je na zemlji, ali su sudije pokušale da domaćinu doture asistenciju,  u stilu Džona Stoktona, odlukom da američki plejmejker izvede tri slobodna bacanja. Nije vredelo, jer ne bi bilo po pravdi da neko za delić sekunde poništi reprezentativnu partiju Radeta Zagorca i spartanski duh čete Dejana Milojevića.

Izabrane vesti

Iako su protiv sebe imali 4.000 ljudi u dvorani Morača učenici  Dejana Milojevića demonstrirali su ono što najbolje znaju- rasuli su ogroman talenat po parketu velikog rivala. Prva četvrtina obojena u ružičasto natovarila je pritisak biblijskih razmera na leđa i precizne ruke Tadije Dragićevića. Bivše krilo Crvene zvezde je prve poene postiglo u 30 minutu, Suad Šehović takođe nije imao svoje veče. Miris iznenađenja širio bi se i podgoričkim naseljima na obodima grada da američki veteran Dženkins nije bio raspoložen za dalekometnu paljbu.

Trojkama koje u svom trenerskom priručniku Dejan Milojević sigurno nije obeležio kao primarnu opasnost Dženkins je odbio nalet Mege. I ne samo to. Budućnost se potpuno vratila u drugoj četvrtini i otišla na veliki odmor sa poenom viška.

Ipak, iako još u igračkim pelenama igrači Mege nisu dozvolili papirnatnom favoritu da im tako lako slomi vrat. Francuz Luvavu je tražio svoje pobedničke koordinate, ali Rade Zagorac je bio srce, pluća i mozak čete Dejana Milojevića. Talentovani mladić je igrom jedan na jedan, zatim trojkama i leđima na sitne delove rastavio odbranu Budućnosti.

Mogao je protiv petorice igrača Budućnosti u napadu, ali nije mogao da skloni preciznost sa savršenog snajperskog oka Dženkinsa. Amerikanac je postigao sedam trojki-

Prava klackalica viđena je u poslednjoj četvrtini. Budućnost se trojkama održavala u životu – postigla ih je 14. Dok je na drugoj strani ekipa Dejana Milojevića pik end rolom pronalazila rupe u defanzivnom bedemu Luke Pavićevića. I to činila krajnje jednostavno. Nikolić, Janković i probuđeni Luvavu su krckali strpljenje domaće publike i iskušavali šampionski nerv domaćina. A tog nerva večeras nije bilo. Aleks Marić, Sead Šehović i posebno Tadija Dragićević bili su zmajevi od papira koje je uplašila kuražnost Megine mladosti.

Međutim, Džulijon Dženkins je imao odgovor na sve. Čak i u trenucima kada su Podgoričani spoznali koliko je šut za tri poena varljiva kategorija. Ipak, igosti su insistirali na onome što najbolje rade. Na kraju je i Nikola Janković počeo da pogađa slobodna bacanja, dok su Podgoričani ispaljivali ćorke. 

Zagorac je ubacio 27 poena (82 posto iz igre), a Danilo Nikolić je dodao 16. Na drugoj strani Dženkins je bio usamljen sa 26 poena.

BUDUĆNOST - MEGA LEKS 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19:25)

BUDUĆNOST: Šehović 2, Jarmaz 8, Subotić 7, Suad Šehović 9, Kuk 2, Dragićević 12, Marić 9, Dženkins 26.

MEGA LEKS: Đoković 2, Veljković 4, Ivanović 11, Luvavu 8, Zagorac 27, Nikolić 16, Janković 17.


tagovi

Tadija DragićevićRade ZagoracMega LeksJadranska ligaEvropaDejan MilojevićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara