""
""

Kole: Nije publika presudila, već Zvezdina izuzetno agresivna odbrana!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.15. | 21:47

"Hauard je jedan od naših najboljih igrača i najvećih boraca u ekipi, ali znamo da on u ovakvom razvoju situacije ne bi mnogo pomogao"

Trener košarkaša Strazbura i selektor reprezentacije Francuske Vensan Kole bio je razočaran zbog ubedljivog poraza od Crvene zvezde (59:81) na startu grupne faze Evrolige, ali je bio svestan da je klub sa Malog Kalemegdana u ovom trenutku ipak daleko jači.
"Počeli smo meč dobro, ali umesto da smo pogodili neke šuteve kako bismo se izdvojili imali smo nekoliko izgubljenih lopti i promašaja koji su nam dosta zasmetali. U drugom polvremenu nismo mogli da se vratimo, imali smo previše promašaja, posebno kod dva-tri otvorena šuta, pa je bilo jasno da nemamo dovoljno oružja da pariramo rivalu", rekao je Kole

Izabrane vesti

Činjenica je da je Strazbur u Beogradu igrao bez jednog od najboljih igrača - Meta Hauarda, koji je slomio jagodičnu kost i sa terena će odsustvovati gotovo šest nedelja.
"Loše je što smo igrali bez Meta, a već od petka ćemo imati drugog igrača, njegovu zamenu. Hauard je jedan od naših najboljih igrača i najvećih boraca u ekipi, ali znamo da on u ovakvom razvoju situacije ne bi mnogo pomogao. Imali smo rešenja u određenim momentima, ali nismo mogli da se nosimo protiv Zvezde, kada nam je minimum šest-sedam puta uzela 'živu' loptu i akcije završila iz kontranapada", smatra Kole i dodaje:
"Igrači Zvezde su doneli prevagu u ovoj utakmici, ne navijači, koji su inače bili sjajni. Međutim, odbrambene akcije i pritisak igrača Zvezde bio je na granici faula i upravo to je rešilo pitanje pobednika".

Sa rečima šefa struke saglasan je srpski centar Vladimir Golubović, koji je meč završio sa 12 poena i bio drugi strelac ekipe.
"U pripremi za ovaj meč znali smo šta nas očekuje protiv Crvene zvezde u Beogradu. Imali smo nesreću da nam se jedan od najboljih igrača povredi, a zamena nije stigla na vreme. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli i držali igru. Ali usledili su minuti u kojima nismo igrali organizovano, imali smo previše grešaka, a na kraju smo meč završili sa preko 20 izgubljenih lopti (tačno 25). Čestitao bih Zvezdi na zasluženoj pobedi", poručio je Golubović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir GolubovićVensan KoleStrazburEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara