""
""

Koliko će crno-bele da košta prespavano poluvreme? Cedevita na korak od finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.17. | 20:41

Crno-beli gubili i sa 23 poena razlike, pa u finišu uhvatili priključak, ali nisu imali snage za preokret

Od očaja do sjaja i nazad. Partizan nije uspeo da napravi brejk protiv Cedevite u prvom polufinalnom meču plej-ofa Jadranske lige. Hrvatski šampion slavio je sa 83:76 i poveo sa 1:0 u seriji. Sada im nedostaje još jedan korak za plasman u finale.

Izabrane vesti

Druga utakmica polufinalne serije igra se za sedam dana u Beogradu. 

Previše mekano je Partizan ušao u ovako važnu utakmicu. Ako su u prvoj četvrtini crno-beli još nekako i uspevali da drže korak sa Cedevitom, onda može da se kaže da se u drugoj četvrtini igra gostiju potpuno raspala.

Pre svega odbrana Beograđana je u tim trenucima bila porozna kao švajcarski sir, pa je Cedevita manje više pogađala sve što je htela. Džon Šurna je napravio potpuni haos u reketu na obe strane terena, a crno-beli su imali gigantske probleme da uopšte zagrade koš. Ovaj momak je na kraju sa 15 poena bio najefikasniji kod Cedevite. 

Uz veoma lošu selekciju faulova, gotovo uvek za dva slobodna bacanja, nije ni čudo što je Cedevita u završnici prvog poluvremena stigla do ogromnih plus 19 (52:33).

Osim Džamonta Gordona i Novice Veličkovića, crno-beli u prvom poluvremenu nisu imali igrače koji bi mogli da bez većih problema da postignu koš. Ruku na srce, treneru Džikiću nije pomoglo ni to što se centar Uroš Luković povredio u prvom napadu na utakmici.

Kada je na startu drugog poluvremena Cedevita povela sa 23 poena razlike (58:35), činilo se da je meč gotov.

A onda je konačno proradio i šut Partizana, a crno-beli su pokazali borbenost koja ih nije karakterisala u prvom delu utakmice. Gosti iz Beograda su vezali četiri trojke, napravili ozbiljnu seriju i prišli na 63:57.

Razigrali su se u tim trenucima Hečer i Birčević, ali je Cedevita nekako ipak uspela da zaustavi ovaj nalet Partizana. S tim da je kod Amerikanca tokom cele utakmice bilo vidljivo da je imao dužu pauzu.

Cedevita je uspela da iskontroliše dešavanja na terenu i u poslednjoj deonici. Uprkos tome što je Partizan posle nove trojke Birčevića, na tri minuta pre kraja stigao na pet poena zaostatka (74:69).

Sve je bilo gotovo kada je Krušlin pogodio trojku za prednost Cedevite od 80:71.

CEDEVITA - PARTIZAN 83:76 (25:17, 29:18, 16:24, 13:17)

Hala: Dom sportova
Gledalaca: 2.500
Sudije: Matej Boltauzer, Miloš Koljenšić i Igor Mitrovski

CEDEVITA: Džejms 9, Krušlin 7, Boutrajt 11, Katić 11, Babić 1, Žganec 7, Musa, Bilan, Šurna 15, Begić 7, Tomas 2, Arapović.

PARTIZAN: Robinson 7, Ratkovica 7, Vrabac 3, Marinković 4, Veličković 14, Majstorović 4, Birčević 8, Koprivica, Andrić, Hečer 18, Gordon 11, Luković.

(FOTO: ABA/Cedevita/Marin Sušić)


tagovi

FK PartizanNovica VeličkovićMiro BilanJadranska ligaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara