"Detalj sa meča Blekpul - Norič"
"Detalj sa meča Blekpul - Norič"

Konačno Fulam! Loš debi Milaniča, Notingem razočarao, furiozan preokret Noriča za liderku poziciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 18:19

Kolibaši napokon upisali prvi trijumf u sezoni iako su opet plesali po ivici ambisa, Kanarinci silni protiv Blekpula. Zašto je Lids menjao trenera?

Detalj sa meča Blekpul - Norič

Verovali ili ne, Fulam je pobedio! Jedna od najgorih ekipa od početka sezone u Evropi je konačno pružila dobru partiju. Kolibaši su u prethodnih osam kola Čempionšipa osvojili samo jedan bod, ali su danas na gostovanju Birmingemu ugrabili ceo plen. Iako je izgledalo da će doživeti još jedan poraz, gosti iz Londona su uspeli da naprave preokret na Sent Endrjuzu i zebeleže prvi trijumf od početka sezone.

Izabrane vesti

Birmingem je poveo u finišu prvog poluvremena posle sjajnog ufarca Koterila i izgledalo je da se četi Felika Magata smeši još jedan neuspeh. Ipak, jedina svetla tečka Fulama od početka sezone Tim Hogland je vratio nadu Kolibašima. Nemački štoper je u 63. minutu pogodio na asistenciju Amorebijete i upisao treći gol u sezoni. Koliko je Fulam očajan najbolje govori činjenica da im je defanzivac iz Nemačke najbolji strelac u ekipi. Totalni preokret i veliku radost navijačima Fulama je doneo Ugo Rodaljega u 71. minutu kada je majstorski pogodio iz teške situacije.

Razočarenje navijačima je priredio Notingem Forest. Šumari su na svom terenu odigrali samo 0:0 protiv Brajtona i izgubili lidersku poziciju na tabeli. Prvo mesto na prvenstvenoj lestvici je preuzeo Norič koji je u Blekpulu slavio posle furioznog preokreta. U prvom poluvremenu se mreže nisu tresle, a onda je Blekpul bolje otvorio drugi deo igre i došao u vođstvo preko Delfunesa. Međutim, autogol Danijelsa je vratio Kanarince u meč. Potom je Oriol promašio sjajnu priliku za domaći tim i kazna je ubrzo stigla. Norič je “ukrao” pobedu golovima Grabana i Marfija u 80. i 81. minutu.

Dva gola raspoloženog škotskog napadača Krisa Martina su doneli trijumf Derbi Kauntiju na gostovanju Boltonu koji igrao jako loše ove sezone. Votford je prokockao dva gola prednosti na gostovanju Blekburnu i morao da se zadovolji bodom.

Slovenački stručnjak Darko Milanič je neuspešno debitovao na klupi Lids Junajteda. Nikome nije jasno zašto je Lids uopšte i menjao trenera kada su imali tri trijumfa i jedan remi u poslednja četiri meča. Ali, kada klubom gaduje lik kao što je Masimo Ćelino onda logika ne igra bitnu ulogu. Tako je terapija sa novim trenerom dala kontra-efekt pošto je Lids poražen na gostovanju Brentfordu.  

ČEMPIONŠIP - 9. KOLO

Subota:
Bornmut - Vigan 2:0 (1:0)
/Kermorgant 36, Frensis 70/

Birmingem - Fulam 1:2 (1:0)
/Koteril 38 - Hogland 63, Rodaljega 71/

Blekburn - Votford 2:2 (0:2)                        
/Gested 46, Taniklif 77 - Vidra 30, Težer 41/

Blekpul - Norič 1:3 (0:0)
/Delfuneso 46 - Danijels 54 autogol, Graban 80, Marfi 81/

Bolton - Derbi 0:2 (0:1)
/Martin 38, 57/

Brentford - Lids 2:0 (1:0)
/Ramalj 45+2, Mekormak 77/

Kardif - Šefild Venzdej 2:1 (1:1)
/Morison 39, Pilkington 64 - Morison 51 autogol/

Čarlton - Midlzbro 0:0

Hadersfild - Milvol 2:1 (1:1)
/Vels 37, 57 penal - Apson 41/

Ipsvič - Roteram 2:0 (2:0)
/Marfi 3, Mekgoldrik 6/

Notingem Forest - Brajton 0:0

Nedelja:
14.15: Reding - Vulverhemtpon

(FOTO: Action images)


tagovi

BirmingemBlekpulBrajtonBrentfordČempionšipDarko MilaničDerbi kauntiDžimi GrabanEngleskaEvropaFulamHugo RodaljegaNorič SitiNotingem ForestTim Hoglandvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara