"Slavlje fudbalera Vojvodine"
"Slavlje fudbalera Vojvodine"

Konačno osmesi na Karađorđu, Sremci uznemirili duhove u Užicu

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.11.13. | 18:30

Vojvodina preokrenula protiv Napretka za 3:1, Sloboda minimalcem poražena na Begluku

Slavlje fudbalera VojvodineDa li zbog produžetka saradnje sa trenerom Markom Nikolićem ili zbog nečeg drugog, tek Vojvodina je uspela da pronađe izgubljeni mir i prekine post od tri utakmice bez pobede i preokretom protiv Napretka stigne do 3:1 (2:1) i deobe trećeg mesta na tabeli Superlige na kojem je sada već velika gužva.

Iako se činilo da će gosti iz Kruševca uspeti da dodatno zakomplikuju situaciju u kojoj se nalaze Novosađani s obzirom da je Nenad Gavrić već u 11. minutu na pas Nenada Mirosavljevića šokirao domaće.

Izabrane vesti

Međutim, za razliku od nekih ranijih mečeva, Lale nisu klonule duhom, već su se ekspresno vratile u život. Karambol u kaznenom prostoru Čarapana, lopta je pala pred nogu Andrije Kaluđerovića, a on je preciznim udarcem izjednačio na 1:1 i ušao u istoriju kao najbolji strelac Superlige od razdvajanja sa Crnom Gorom.

Kaluđerovićev 57. gol u Superligi. Voleli ga ili ne, Andrija je rekorder, a to zaslužuje svaku pohvalu!

Osokoljeni brzim poravnanjem, Vojvođani su nastavili da pritiskaju uplašene goste i samo tri minuta posle prvog pogotka postigli i drugi. Ovaj put u režiji Stojana Vranješa, koji je sjajno šutirao iz slobodnog udarca. Vranješ se istakao i u 80. minutu kada je petom proigrao Envera Alivodića, sigurno jedno od najboljih, ako ne i najbolje levo krilo lige, za konačnih 3:1 na Karađorđu.

Voša je sada na koti od 24 boda, koliko su u prvih 14 kola sakupili i Radnički iz Niša i Jagodina. Marko Nikolić, logično, zadovoljan.
"Napokon sam zadovoljhan igrom i krajnjim rezultatom. Imali sve što nam je trebalo. Disciplinu, hrabrost i odgovornost. Primili smo brzo gol, iz auta bukvalno, ali jedan potez Andrija Kaluđeroviča je anilirao tu grešku. Najbitnije je da nismo psiuhički pali i brzo smo uspostavili ritam. Iskoristili smo naše najjače oružje - prekide. I poveli. U drugom poluvremenu smo odigrali hrabro, disciplinovano i postigli treći gol. Bilo je tu još šansi, ali ta neka brzopletost igrača je pokvarila sve. Ipak, zadovoljan sam".

Šef struke Napretka Nenad Milovanović nije imao mnogo razloga za zadovoljstva. 
"Sve čestitke Voši, zasluženo. Došli smo u Novi Sad da se nadigravamo, iako sam i pre meča rekao da oni favoriti. Večera su to i dokazali. Kaznili su dve greške naše odbrane i uspostavili ritam igre".

Ako u Novom Sadu Vojvodina nije dozvolila iznenađenje, to se ne može reći za susret u Užicu gde je Donji Srem  još jednom ogolio sve probleme u igri Slobode ostvarivši pobedu od minimalnih 0:1 (0:0).

Trenutak odluke zbio se u 63. minutu kada Rade Krunić sa desne strane loptu prosledio Đuri Zecu, a on se sjajno snašao i sa nekih 15 metara precizno gađao za drugu uzastopnu pobedu Sremaca i beg i zone ispadanja. Tamo gde je sada baš Sloboda, mada samo zbog gore gol razlike od Sremaca i Voždovca, koji će na sutrašnjem gostovanju kod Rada imati šansu da popravni bilans.

Spasoje Jelačić je ponosan.
"Teška utakmica, ali nama je svaka tekma, jer nam je svaki bod važan. Međutim,  danas smo pokazali da imamo kvalitet za sredinu tabele i ovo je samo korak ka tom cilju", rekao je trener Donjeg Srema.

Ljubiša Stamenković iz Slobode mogao je samo da konstatuje novi neuspeh njegovog tima.
"Mnogo hladno vreme, teški uslovi za igru. Nas je poremetila rana povreda Zorana Kneževića (povreda ligamenata kolena, prim.aut), a posle nas je ponela i želja. Nažalost, nismo uspeli ni do boda da stignemo. Tako je celo prvenstvo. Sreća nas jednostavno ne prati".

SUPERLIGA – 14. kolo:

Radnički 1923 – Novi Pazar 2:0
/Spalević 15pen, Tintor 34/

OFK Beograd – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Mrđa 43/

Javor – Jagodina 0:0

Radnički Niš – Čukarički 1:0 (0:0)
/Živković 94/

Partizan – Spartak 2:0 (0:0)
/Jojić 51pen, 60/

Sloboda – Donji Srem 0:1 (0:0)
/Zec 63/

Vojvodina – Napredak 3:1 (2:1)
/Kaluđerović 18, Vranješ 21, Alivodić 80 – Gavrić 11/

Nedelja:
13.00: Rad - Voždovac

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrija Kaluđerovićdonji sremĐuro ZecEnver AlivodićNapredak KruševacRade Krunićsloboda užiceSrbijaStojan VranješSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara