"Elijakim Mangala"
"Elijakim Mangala"

KONAČNO: Siti doveo Elijakima Mangalu, Porto opet zaradio ogroman novac

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.08.14. | 13:50

Građani ojačali zadnju liniju dan posle poraza od Arsenala u Komjuniti Šildu

Elijakim MangalaOd početka prelaznog roka se verovalo da je Mančester Siti pobedio rivale u borbi za Elijakima Mangalu i da će on postati novi član kluba sa Etihada, to se nije dovodilo u pitanje, ali su nedelje prolazile, a da Građani nisu potvrdili ovaj transfer.

Dan posle poraza od Arsenala u Komjuniti Šildu Mangala je i končano predstavljen kao igrač šampiona Engleske, a veruje se da su Englezi Portu platili 40.000.000 evra.
„Siti je vrhunski evropski klub. Za mene je bio važan korak da napustim Porto i da se pridružim Sitiju kako bi nastavio moj napredak. Želim da osvajam titule i verujem da mogu to da uradim. Ja sam ambiciozan i zato sam ovde. Za mene je Premijer liga najbolja liga na svetu i to je veoma intenzivno i agresivno takmičenje“ ,rekao je Mangala.

Izabrane vesti

Trener Građana Manuel Pelegrini veruje da 23-godišnjak može odmah da napravi razliku u Premijer ligi.
„Elijakim je igrač koji će odmah biti uticaj u Premijer ligi zahvaljujući njegovoj fizičkoj spremi, čitanju igre i tehnici. Ima sve mentalne, fizičke, tehničke i taktičke karakteristike da postane jedan od najboljih defanzivaca Evrope“, rekao je Čileanac.

Mangala je tri godine branio boje Porta, a pre toga je igrao za belgijski Standard. Levonogi Francuz je šesto pojačanje Sitija posle Fernanda, Kabaljera, Lamparda, Sanje i Zukulinija

Veliko je pitanje da li će Matija Nastasić ostati u Sitiju pošto će sada verovatno biti četvrti izbor na mestu štopera.

(FOTO: screenshot mcfc.co.uk)


tagovi

transferi2014PortugalPortoPremijer ligaMančester SitiEvropaEngleskaElijakim Mangala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara