"Majstor: Vejn Runi"
"Majstor: Vejn Runi"

Konačno taj Junajted: Gospodar Runi i Đavoli vratili Stouku s kamatom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.16. | 22:50

Puleni Luja van Gala konačno zaigrali kako treba i isprašili Poterse sa 3:0

Majstor: Vejn Runi

Kada je Vejn Runi u formi, Mančester Junajted nema šta da brine. Crveni đavoli su na Teatru snova večeras protiv Stouka ostvarili verovatno najlakšu pobedu na domaćem terenu ove sezone - 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Bez nervoze i frke njihovi navijači mogli su da se konačno opuste večeras, da gledaju pulene Luja van Gala kako dominiraju, napadaju, deru zadnjicu za svaku loptu i upisuju nove bodove. Džesi Lingard je otvorio seriju golova na Old Trafordu nakon lepe akcije i asistencije Bortvik-Džeksona u 14. minutu, a posebno lep detalj bio je drugi pogodak Antonija Marsijala u 23. kada je fantastičnim udarcem, nakon pasa Runija, matirao Batlanda za 2:0.

U nastavku, Junajted je fino iskontrolisao utakmicu, a tačku na trijumf stavio je već pomenuti Vejn Runi. Vođa navalnog reda Crvenih đavola fantastično je ispratio prodor i asistenciju Marsijala i u 53. minutu stavio tačku na ovaj meč. Ne samo što je kapiten postigao svoj 99. gol u Premijer ligi, već je dao svoj četvrti pogodak u 2016. godini, pa se može reći da je ovov definitivno njegova godina.   

Očajni Stouk ništa večeras nije pokazao, nije faktički ni šutnuo na gol rivala, pa je zasluženo kažnjen, a naplaćen im je s kamatom i onaj trijumf nad Crvenim đavolima za Božić na Britanija stadionu, kada je bilo 2:0. 

Novajlija u ligi Bornmut je gubio od 27. minuta na Selhurst Parku, nakon što je Skot Dan doveo Kristal Palas u vođstvo, ali je do kraja prvog poluvremena Mark Pu izjednačio na 1:1. U nastavku je skupo plaćeni Benik Afobe odlično reagovao nakon odbijene lopte i doneo gostima značajan trijumf u borbi za opstanak.

Svonsi je mogao da napravi veliki posao u borbi za goli premijerligaški život večeras, jer je vodio pogotkom Gilfija Sigurdsona od 64. minuta na gostovanju u Birmingemu protiv VBA, ali je Salomon Rondon u drugom minutu nadoknade vremena sprečio Labudove da se vrate kući sa celim plenom.

PREMIJER LIGA – 24. kolo

Utorak:
Arsenal – Sautempton 0:0

Lester – Liverpul 2:0 (0:0)
/Vardi 60, 72/

Norič – Totenhem 0:3 (0:2)
/Ali 2, Kejn 30pen, 90/

Sanderlend – Mančester Siti 0:1 (0:1)
/Aguero 16/

Vest Hem – Aston Vila 2:0 (0:0)
/Antonio 58, Kujate 85/

Kristal Palas – Bornmut 1:2 (1:1)
/Dan 27 - Pu 35, Afobe 57/

Mančester Junajted – Stouk 3:0 (2:0)
/Lingard 14, Marsijal 23, Runi 53/

VBA – Svonsi 1:1 (0:0)
/Rondon 90+2 - Sigurdson 64/

Sreda:
20.45 Everton – Njukasl
20.45 Votford - Čelsi

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionVejn RuniStoukPremijer ligaLuis Van GalKristal PalasEngleskadžesi lingardAntoni Marsijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara