""
""

Konjica kralja Lebrona počistila Reptorse! Muzika za Jezerdžije - R&R Lejkersi! Voker i nesuđeni Srbin Kaminski presudili Minesoti (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.11.16. | 08:30

Nemanja Bjelica za 20 minuta pribeležio šest poena (2/4 za tri), dva skoka i jednu asistenciju. Čikago razbio Portland, Atlanta zaustavila neverovatnog Hasana Vajtsajda (19p, 25sk)...

Ono što nam nisu pružili u finalu Istočne konferencije prošle sezone, košarkaši Klivlenda i Toronta uradili su prethodne noći - navijačima su pružili triler s neizvesnom završnicom. I opet pobedom vladajućeg šampiona. Reptorsi su junački poraženi u prvoklasnom okršaju - 121:117, gde je sve bilo rešavano u poslednjih 60 sekundi. 

Izabrane vesti

Teško je poraz pao Demaru Derozanu, koji praktično svake večeri beleži velike brojke, ali ovog puta naišao je na boljeg od sebe. Kralj Lebron još jednom je komandovao svojom konjicom i vodio je do trijumfa, a kada nije mogao da zatrpava koš protivnika, uspešno je pronalazio saigrače. Uglavnom Čeninga Fraja na liniji za tri poena. Džejms je susret završio sa 28 poena i 14 asistencija, a samo jedan skok nedostajao mu je za tripl-dabl. 

Bila je to zaista završnica u kojoj su nokti otpadali od nervoze. Posle diskutabilne tehničke greške Kajla Lourija, Fraj je čekao pravi momenat da još jednom pogodio dalekometni hitac i uspeo je u svojoj nameri. Na 59 sekundi pre kraja ubacio je svoju petu trojku na meču, posle čega je Klivlend odbrambeni bedem pretvorio u nepremostivi zid za napad ekipe iz Kanade. Derozan nije uspeo da uzvrati istom merom, a na drugoj strani Lebron se našao sam u situaciji da postigne lake poene, nakon čega je usledio tajm-aut. Ni sledeći napad Toronto nije iskoristio pošto je Lauri bio neprecizan i to je praktično bio detalj kojim je stavljena tačka.

Ako su Reptorsi nešto dobro izvukli iz drugog poraza u sezoni jeste to što se Lauri vraća u prepoznatljivu formu - 28 poena, devet asistencija, pet skokova, uz 50 odsto šuta za tri poena.

Kod Klivlenda Kevin Lav skupio je 19 poena i 13 skokova, dok je Kajri Irving imao 24 poena. Na drugoj strani Derozan je uknjižio 26 koševa.

Nisu igrali savršeno, daleko od toga, ali Los Anđeles Lejkersi nastavili su da beleže sasvim solidne rezultate na startu nove sezone. U Stejpls Centru nadigran je Bruklin rezultatom 125:118.

Lejkersi su protutnjali na pogon trojice razigranih igrača iz prve petorke, dok su Netsi još jednom pali, svesni ozbiljnog problema koji imaju u reketu. Prvi plejmejker domaćina D'Anđelo Rasel ubeležio je rekord dosadašnje sezone - 32 poena (7/13 za tri), Timofej Mozgov ga je ispratio sa 20 poena, ali prva zvezda večeri bio je Džulijus Rendl sa tripl-dablom - 17 poena, 14 skokova, 10 asistencija.

Međutim, ni Netsi se nisu predali tako lako. Bruk Lopez se posle utakmice odmora vratio na parket sa 30 poena i 10 skokova, dok je Bojan Bogdanović dostavio još 29 koševa. Ipak, nakon što su razbijeni od Klipersa samo noć ranije, Netsi se iz Kalifornije kući vraćaju pognute glave. 

Košarkaši Minesote nisu se dobro proveli protiv sve boljeg Šarlota, koji se uzdigao u drugom poluvremenu i minus od 14 poena pretvorio u sasvim solidan plus i slavio rezultatom 115:108.  

Sigurno je trener Hornetsa Stiv Kliford imao šta da kaže svojim pulenima na poluvremenu, ali ono što je izgovorio definitivno je delovalo pozitivno.

Kemba Voker se posle nezgodne povrede u finišu prve četvrtine vratio na teren i na kraju imao 30 poena, dok je nesuđeni Srbin Frenk Kaminski dodao još 20 koševa, uz čak 12 u poslednjoj četvrtini. Nikola Batum je ispratio situaciju sa 16 poena i sedam asistencija.

Hornetsi su napravili veliki preokret u trećem kvartalu, kada su zaigrali potpuno drugačiju košarku i pregazili Vukove sa 36:17. Tako ne samo da su nadoknadili veliki zaostatak, već su u finišu imali i deset koševa viška, što je samo najavilo pobedu gostiju.

Pokušao je Endrju Vigins da vrati Minesotu u život, a u tome je umalo i uspeo. Poveo je domaćin sa 92:91, ali je Kaminski uzvratio sa trojkom, što je uvelo Hornetse u ritam i potvrdilo bolju igru.

Za Timbervulvse je utakmicu odigrao i Zek Lavin, koji je zbog povrede propustio pobedu nad Lejkersima. Za 33 minuta ubacio je 19 poena, ali to nije mnogo pomoglo domaćinu. Vigins je skupio 29, a Karl Entoni Tauns 21 koš, dok je Nemanja Bjelica za 20 minuta pribeležio šest poena (2/4 za tri), dva skoka i jednu asistenciju.

NBA - REZULTATI:

Klivlend - Toronto 121:117
/Džejms 28 - Louri 28/

Minesota - Šarlot 108:115
/Vigins 29 - Voker 30/

Majami - Atlanta 90:93
/Vajtsajd 19 (25sk) - Šreder 18/

Portland - Čikago 88:113
/Lilard 19 - Batler 27/

LA Lejkers - Bruklin 125:118
/Rasel 32 - Lopez 30/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čening FrajDemar DerozanKajl LauriKevin LavLebron DžejmsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara