""
""

Konte bi radije da kupi štopera nego da iskoristi džokera: Kristensen se plaši klupe Čelsija i radije bi nemački prosek

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 13:24

Da li će engleski klub zažaliti jednog dana?

Čelsi se nalazi u čudnoj situaciji da traži kvalitetnog štopera, ali da ne veruje u momka koji izrasta u sjajnog centralnog beka, a već je njihovom platnom spisku. Pogađate, reč je o Andresu Kristensenu, mladom Dancu kojeg je Čelsi doveo kao 16-godišnjaka i koji je procvetao na pozajmicu u Borusiji Menhengladbah.

Izabrane vesti

Kristensen se nada da da ga Čelsi neće pozvati da se rvati na kraju sezone jer veruje da bi imao epizodnu ulogu i da bi mu karijera stagnirala na Stamford Bridžu. Njemu narednog leta ističe dvogodišnja pozajmica u Menhengladbahu i po dgovoru bi trebalo da se vrati u čelsi. Lai se nada da se to neće desiti jer bi verovatno završio na klupi Plavaca. Antonio Konte će tražiti štopera narednog leta od uprave, ali nekog iskusnijeg i kvalitetnijeg. Uz očekivano pojačanje, ali i Kejhila, Luiza, Zumu i Aspilikuetu, za Kristensena ne bi bilo mnogo prilika.

Danac je je doveden iz Brondbija kao supertalenat kada je imao 16 godina, a kod Murinja je debitovao sa 18 godina i iako nije imao veliku minutažu, Portugalac ga je voleo i video u njemu perspektivu Čelsija. Zbog čega ga je i poslao na kaljenje u Menhengladbah gde je Kristensen ostavio sjajan utisak i doašo na radar brojnih klubovi koji su se raspitivali za namere Čelsija sa njim i mogućnost da ga anagžuju.

Ali izgleda da Konte ne vidi Kristensena kao bitan faktor u budućnosti. Što se verovatno neće dopasti funkcionerima u klubu poput Emenala i Granovskaje koji su i ranije bili na meti kritika zbog masovnih kupovina mladih talenata koji propadaju po raznim pozajmicama i koji nikada u Čelsiju nisu dobili šansu. Kristensen je jedan od retkih koji je igrama zaslužio povratnu kartu za Stamford Bridž, ali se nada da je neće overiti i da će ga klub prodati ili opet pozajmiti nekome narednog leta. On bi najradije potpisao trajan ugovor sa Borusijem Menhengladbah, ali Čelsi se pita...

Tek ako Konte ne dovede željeno pojačanje poput Bonućija, Kristensen bi mogao da ostane u planovima Čelsija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaNemackaEvropaEngleskaČelsiBorusija MenhengladbahAndreas Kristensen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara