""
""

Konteov Čelsi uzima dušu, Arsenalov čas fudbala razorio Macarijevu šemu, proradio Vardi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.08.16. | 17:57

Dominacija Plavaca je bila surova, Marez opet promašio penal ali je bilo bezbolno, Palas u nadoknadi vremena sprečio novi poraz

Ako se po jutru dan poznaje, Antonio Konte je i bez željenih pojačanja utegao Čelsi i napravio od Plavaca kaznenu ekspediciju koja pobeđuje slabije od sebe i ne prosipa bodove i ugled kao što je bio slučaj sa Murinjovim timom u očajnoj prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

Čelsi je u prva dva kola pobeđivao na mišiće i mukom čupao pobede, ali danas je pokazao punu moć. U prvih 20 minuta su vadili dušu na pamuk Barnliju koji posle iznenađenja protiv Liverpula danas nije imao nikakve šanse - 3:0 za Plavce. Samo Eden Azar je mogao da postigne het-trik u prvih pola sata igre. Nije dao tri, ali jeste jedan - vredan. Belgijanac je posle divnog solo prodora sa centra igrališta došao do kaznenog prostora i uputio neodbranjiv udarac u malu mrežicu. Čelsi je kontrolisao situaciju u nastavku, nastavio da izbija vazduh iz pluća novajlije i prelomio pitanje pobednika kada je Vilijan školski odradio situaciju jedan na jedan sa Vordom i duplirao prednosti Ostrvski izveštači su na poluvremenu na surov način opisali dešavanja na terenu.
“Sudija bi trebalo da prekine utakmicu, bolno je gledati kako Čelsi teroriše Barnli”.

Srpski reprezentativci Ivanović i Matić su se ustalili kod Kontea u prvih 11 i odigrali ceo meč. Na kraju je i rezervista Viktor Mozes stavio pečat na pobedu posle lepe kontre i asistencije Pedra.

Arsenal je posle dva jaka meča na startu u kojima nije zadovoljio navijače, eksplodirao na gostovanju u Votfrodu i slavio sa laganih 3:1. Kazorla je sa bele tačke najavio kanonadu. Potom je Aleksis majstorski prebacio loptu preko gol linije, da bi Ozil udarcem glavom povisio na ogromnih 3:0 na poluvremenu. Očigledno da Macarijev omiljeni sistem 3-5-2 ne prolazi u Premijer ligi i da ekipa ne može da isprati zamisli trenera. Arsenal je mogao da nanese pravu katastrofu Stršljenovima, ali je u drugom poluvremenu podigao ručnu, promašio neke dobre šanse za 4:0 i domaći su golom pojačanja Pereire ublažili poraz. Čak su imali šansu i da izbore poraz sa samo golom razlike. 

Proradio je i šampion. Kao i njegova udarna igla Džejmi Vardi. Napadač Lisica je postigao prvi gol u sezoni kojim je načeo Svonsi. Sjajno mu je asistirao Deni Drinkvoter. Potom je Ves Morgan golom posle prekida na pravi način proslavio 200. utakmicu u dresu Lestera, a pobeda je mogla biti ubedljivija da je Rijad Marez pogodio iz penala u 56. minutu. Fabijanski mu je odbranio, a to je Alžircu bio treći promašen penal od poslednja četiri koje je izveo u Premijer ligi. Ranijeri mora da nađe drugog penaldžiju. Sladak ukus pobede je pokvarila povreda Kaspera Šmajhela koji je morao da napusti teren u 57. minutu, a debi je upisao nemački golman Ciler. I primio gol u finišu kada je Leroj Fer dao nadu Labudovima, ali je ostalo 2:1. 

Everton je zabeležio drugu pobedu u nizu, stvari po Kumana i Karamele izgledaju dobro na startu šampionata. Osvojili su sedam od mogućih devet bodova. Nadigrali su Stouk ali su tek u 51. minutu slomili otpor Potersa za bele tačke. Ešli Vilijams je iznudio penal, a izvođač je bio Lejton Bejns. Levonogi bombarder je pogodiuo stativu, ali se lopta odbila od leđa Šaja Givena u mrežu. Irski veteran baš nije imao sreće, kao ni Marko Arnautović koji je pogodio prečku i propustio najbolju šansu za izjednačenje. Minimalac Karamela... 

A za razliku od Evertona kojem je lepo krenulo, u Kristal Palasu ne miriše na dobro. Ni debi najvećeg pojačanja Bentekea nije pomogao za prvu pobedu u sezoni. Čak su jedva izbegli poraz od Bornmuta. King je doveo goste u vođstvo, a potom je Joan Kabaj povećao frustraciju Orlova pošto je drugi put zaredom u dresu Palasa promašio penal. Tačnije, Boruc mu je odbranio. Prethodno je Benteke iznudio penal na debiju. Potom je Mandanda sprečio 0:2 da bi ulazak Zahe pokrenuo Palas i pokazao koliko je ovaj igrač bitan za njih. Napadi su išli u talasima i konačno u trećem minutu nadokande, Skot Dan je doneo Palasu prvi bod u sezoni i konačnih 1:1. Naravno, udarcem glavom. Ali pojačanja su neophodna za Alana Pardjua... 

Remi 1:1 je viđen i u duelu Sautemptona i Sanderlenda. Ništa se nije dešavalo do 80. minuta kada je Defo iznudio penal i potom ga pretvorio u gol, ali je Džej Rodrigez samo šet minuta kasnije spasao Svece i poslao im poruku da ne bi trebalo da ga prodaju kao što se najavljivalo prethodnih dana. Oba tima ostaju bez pobede nakon tri odigrana kola. Tadić je igrao do 57. minuta za Svece. 

PREMIJER lIGA, 3. KOLO:

Subota:

Totenhem - Liverpul 1:1 (0:1)
/Rouz 72 - Milner 43pen/

Čelsi - Barnli 3:0 (2:0)
/Azar 9, Vilijan 41, Mozes 89/

Kristal Palas - Bornmut 1:1 (0:1)
/Dan 90+3 - King 11/

Everton - Stouk 1:0 (0:0)
/Given 51 autogol/

Lester - Svonsi 2:1 (1:0)
/Vardi 32, Morgan 52 - Fer 81/

Sautempton - Sanderlend 1:1 (0:0)
/Rodrigez 85 - Defo 80 penal/

Votford - Arsenal 1:3 (0:3)
/Pereira 57 - Kazorla 9 penal, Sančez 40, Ozil 45+1/

18.30: Hal - Mančester junajted

Nedelja:

14.30: Vest Bromvič Albion - Midlzbro
17.00: Mančester Siti - Vest Hem

 (FOTO: Action images) 


tagovi

votfordVilijanViktor MozesVes MorganStoukSkot DanŠej GivenSautemptonSanti KazorlaSanderlendRoberto PereiraPremijer ligaMesut OzilLester SitiLeroj FerKristal PalasEvropaEvertonEngleskaEden AzarDžošua KingDžermejn DefoDžejmi VardiDžej RodrigezČelsiBarnliArsenalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara