""
""

Kordoba sve više tone, Đuku samo čudo spasava (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.15. | 19:27

Ekipa srpskog stručnjaka doživela deveti uzastopni poraz i dodatno pogoršala svoju situaciju

Kako stvari trenutno stoje Đukićevoj Kordobi nema spasa! Ekipa srpskog stručnjaka doživela i deveti uzastopni poraz u Primeri, čime je ostala zakovana za samo dno tabele. Malaga je slavila rezultatom 2:0 i tako ostala u trci za mesto koje vodi u Ligu Evrope iduće sezone.

Izabranici Havija Grasije bili su bolji tokom većeg dela susreta - a i kada su gosti pripretili golman Kameni uvek je bio na pravom mestu - pa se slobodno može reći da su trijumf ostvarili gotovo rutinski.

Izabrane vesti

Kordoba je odolevala u prvih 45 minuta, međutim, čim je počelo drugo poluvreme Huanmi je matirao čuvara mreže gostiju. Od poslednjih šest pogodaka Malage ovaj čovek postigao je četiri... Ipak, možda Đukićevi igrači imaju pravo i da se ljute, pošto je situacija prilikom pasa Kastiljeha preko odbrane Kordobe veoma diskutabilna. Naime, utisak je da je Huanmi bio koji centimetar u ofsajdu...


Sve dileme oko pobednika rešene su u 84. minutu. Amrabat je rešio sam da završi akciju i nije pogrešio. Iznenadnim udarcem sa roglja šesnaesterca prevario je golmana Đukićevog tima za konačnih 2:0.

Malaga je trenutno sedma na tabeli sa 44 boda, što je za pet manje od Viljareala koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u evrokupove, tačnije u kvalifikacije za Ligu Evrope. Kordoba je kao što već rekosmo poslednja, a prvi tim van opasne zone beži joj sedam poena. Ono što nikako ne ide na ruku timu Miroslava Đukića jeste činjenica da su pred njima tri jako teška meča. Prvo gostovanje u San Sebastijanu, zatim utakmica sa Atletikom kod kuće, pa putovanje na Riazor gde će koplja ukrstiti s jednim od glavnih konkurenata za opstanak - Deportivom.

Nema dileme da će tri naredne nedelje biće ključne za sudbinu Kordobe.  

PRIMERA, 27. KOLO:

Petak:
Valensija - Deportivo 2:0 (0:0)
/Pareho 62, Alkaser 72/

Subota:
Espanjol - Atletiko Madrid 0:0

Eibar - Barselona 0:2 (0:1)
/Mesi 31 pen, 55/

Rajo Valjekano – Granada 3:1 (0:1)
/Bueno 65, 76, Embarba 90+4 – Kordoba 8/

Selta - Atletik Bilbao 1:2 (0:2)
/Larivej 64 – Aduric 17p, San Hose 32/

Nedelja:
Almerija – Viljareal 0:0

Malaga – Kordoba 2:0 (1:0)
/Huanmi 48, Amrabat 84/

19.00 Sevilja – Elče
21.00 Real Madrid - Levante

(foto: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraMiroslav ĐukićMalagaKordobaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara